Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 26, 2015 in Politic, Profesional

Principalele declaraţii în şedinţa subcomisiei juridice

img

În şedinţa de astăzi a subcomisiei juridice pentru dezbaterea legii insolvenței persoanelor fizice, am susținut proiectul legislativ inițiat de mine și semnat de peste 150 de colege și colegi din Parlament, un proiect redactat cu profesionalism, având la bază studiul de caz din 12 state de la nivel european şi internațional.

În calitate de iniţiator, la realizarea proiectului meu de lege am avut în vedere în primul rând protejarea debitorilor de bună credinţă şi nu favorizarea celor de rea credință care ar putea urmări să profite de acest cadru legal. Consider că prezentul proiect este unul echilibrat, care nu favorizează nici debitorul, nici creditorul, ci principiul de drept al egalității de instrumente juridice.

Am reiterat în cadrul ședinței că sunt deschisă la orice propuneri de îmbunătățire a formei proiectului meu legislativ, cu condiția respectării principiilor care au stat la baza lui. Am făcut un apel către colegii mei să nu transforme discuțiile într-un concurs politic de inițiative legislative, ci să profităm de aceste dezbateri pentru a trimite în plenul Camerei Deputaților un proiect cât mai echilibrat și mai funcțional.

Avem datoria de a face o lege bună pentru români, nu pentru că aceasta este cerută de instituțiile financiare internaționale, ci în primul rând pentru că realitatea din România o cere. Această lege nu se adresează exclusiv celor afectați de criza francului elvețian, ci tuturor persoanelor de bună credință care se află în necaz financiar independent de voința lor.

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.