Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 10, 2015 in Aparitii media, International, Politic

Principalele declaraţii în emisiune la România TV – 9 ianuarie

1_1

“Cred că este momentul ca şi celor din România care se ocupă de securitatea noastră să le spunem public un mulţumesc, pentru că de mult prea multe ori se trece prea ușor peste munca lor.

România este recunoscută pe plan internațional ca fiind foarte bine pregătită în combaterea terorismului și contra-terorism. Trebuie să manifestăm respect pentru cei care zi de zi au grijă de securitatea noastră”, a declarat deputatul PSD Ana Birchall la România TV.

2

“Salut ce s-a întâmplat astăzi la Ministerul de Interne la solicitarea domnului vicepremier Gabriel Oprea, când toate instituțiile care au atribuții pe partea de asigurare a ordinii și securității naționale s-au reunit pentru a analiza situaţia şi a lua măsurile care se impun. Oricât de mult încearcă domnul Dolha să minimalizeze acest fapt şi oricât de greu le este celor din opoziție să creadă, întâlnirea de la MAI dovedeşte că în România instituţiile funcţionează.

Fiecare stat, inclusiv România, trebuie să rămână vigilent şi să își ia măsurile necesare de securitate. Nu trebuie să facem greșeala să le dăm acestor extremişti exact ceea ce își doresc: sentimentul că trăim în teroare, în frică, că ne este teamă să mai mergem la un magazin, să călătorim cu avionul etc. Pagubele materiale pot fi enorme, dacă această situaţie nu este gestionată cu inteligență”, a afirmat vineri deputatul Ana Birchall.

 3

„Indiferent cât este de greu să stăpânești furia, emoția și toate sentimentele legate de acest eveniment este extrem de important să se reacționeze cu maturitate, dovedindu-se de către cei care gestionează situația că sunt oameni de stat. Pentru politicienii din Franța în special, cât și pentru politicienii din UE sau SUA este un test de reală maturitate ca această tragedie să nu fie folosită în scopuri politicianiste.

Este important ca și în România, dar mai ales în statele care au obținut rezultate îngrijorătoare la europarlamentare să se gestioneze foarte serios fenomenul extremismului. Politicile de dreapta duse la nivel european, combinate cu o politică falimentară de integrare socială a diverselor comunități au accentuat în ultimii ani fenomenele de extremism”, a declarat Ana Birchall în emisiune la România TV.

 4

​”​Niciun act de terorism sau de violență nu poate fi săvârșit și justificat în numele religiei. Religia înseamnă pace, liniște, bunătate, înțelegere, toleranță și nu poate fi pusă în slujba violenței și a terorismului de niciun fel. Este important ca studiul istoriei religiei, al istoriei civilizației să ocupe un rol mult mai însemnat, pentru că am văzut de mult prea multe ori copii cu puști în mână când la vârsta aceea trebuia să se ocupe cu mânuirea stiloului sau a unei jucării​”, a afirmat Ana Birchall​ la România TV.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.