Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 16, 2015 in Aparitii media, International, Politic

Principalele declarații în emisiune la Realitatea TV – 14 februarie

7

Referitor la atacul armat din Copenhaga, „Această nouă formă de terorism cu care lumea din zilele noastre se confruntă – unde nu ştii cine, când, cum atacă, pentru că este un atac absolut perfid – este un adevărat pericol. Pericolul terorismului este real şi noi trebuie să-l tratăm cu toată seriozitatea indiferent unde ne aflăm.

Eu nu aş vrea să se creadă că se întâmplă aici ‘ciocniri între civilizaţii’, nu aş vrea să se creadă că sunt probleme de religie. Avem de a face cu nişte fanatici, care abuzează şi folosesc religia în alt scop. A folosi religia ca să justifici un act barbar de terorism mi se pare o scuză care nu are cum să stea în picioare.

Cred că este important să-i învăţăm pe cei mici de la vârste fragede ce înseamnă religia, indiferent de forma ei. Religia te învaţă să fii bun, să fii încrezător, să-ţi ierţi aproapele, să-ţi iubeşti aproapele. Eu mă număr printre cei care susţin că educaţia religioasă este foarte importantă, în sensul de istorie a religiilor, nu neapărat un precept al unei anumite religii. Sunt importante acele principii fundamentale ale istoriei religiilor universale, ce înseamnă religia şi pe ce se bazează religia”, a declarat Ana Birchall, sâmbătă, în emisiune la Realitatea TV.

17

“Criza economică şi anumite măsuri de austeritate – care s-au dorit să ajute la ieşirea din criză, dar care în realitate se dovedeşte că au prelungit criza – au dat naştere în foarte multe ţări unui curent extrem de periculos, naţionalist, extremist.

Pentru mine, rezultate alegerilor europarlamentare recente au fost foarte îngrijorătoare. Să vedem în Anglia o campanie a lui UKIP în care se întreba dacă ‘Vrei să ai un român vecin cu tine’, iar pe baza unei asemenea campanii să se câştige mandate în Parlamentul European mi s-a părut foarte îngrijorător. Extremismul pe acel fond de sărăcie şi combinat cu accente fundamentaliste este extrem, extrem de periculos”, a susținut Ana Birchall la Realitatea TV.

 15

“Este forte important să depunem cu toţii efort să recredibilizăm Parlamentul, pentru că ce s-a întâmplat în Senat în această săptămână (votul împotriva începerii urmăririi penale pentru V. Vosganian) din punctul meu de vedere este de condamnat. Cu toţii avem datoria ca acest Parlament să nu mai fie pus în astfel de situaţii.

Eu vreau să colaborez şi cu domnul profesor Vlad Nistor și cu alţi colegi și colege din Parlament, indiferent de grupurile politice, pentru a face legi şi pentru a face legi bune. Nu vreau să-mi mai dau cu părerea despre arestarea nu ştiu cui, despre urmărirea penală a nu ştiu cui.

Până la schimbarea Constituţiei putem foarte bine să ne respectăm cu toţii acordurile pe care le-am prezentat public şi, anume, atunci când este o cerere venită din partea justiţiei să votăm pentru. Ştiţi ce aş fi vrut de la colegii liberali? Aţi fost foarte preocupaţi de imaginea PNL-ului, dar nu aţi fost la fel de preocupaţi şi de imaginea Parlamentului. Trebuia să îi cereţi demisia domnului V. Vosganian nu numai din PNL, ci şi din Parlament”, a declarat în emisiune, sâmbătă, deputatul PSD Ana Birchall.

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.