Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 25, 2012 in Politic

Prin boicotarea referendumului Traian Basescu si PDL isi arata caracterul antidemocratic

Prin aceasta decizie, iese la iveala caracterul profund nedemocratic al presedintelui suspendat si al partidului prezidential. Sunt sigura ca si mediile externe vor privi cu suspiciune o astfel de decizie, in conditiile in care, pentru partenerii nostrii din Uniunea Europeana sau din SUA fuga de votul popular este un fapt cel putin nespecific. Atunci cand a fost invocata necesitatea respectarii cvorumului de validare a referendumului, cei din UE au facut acest lucru in virtutea necesitatii ca o solutie populara exceptionala – demiterea presedintelui- sa fie validata de un numar de alegatori.

Partenerii nostri se vad acum pacaliti. Impreuna cu PDL, Basescu a vrut cvorum de validare, doar pentru a cere oamenilor sa nu mearga la vot, aceasta fiind singura sansa de a mai ramane presedinte. Si nu este vorba numai de acest semnal profund imoral si antidemocratic. Problema este ca oamenii PDL, in mod ilegal, incearca sa impiedice venirea romanilor la urne, prin cumpararea de buletine de vot sau amenintari directe cu pierderea locurilor de munca.

A boicota referendumul = boicotarea democratiei.

10 Comments

 1. avand in vedere ca situatia e exceptionala USl va trebui sa dovedeasca.
  Mi separe un precedent bun si la fel s-a procedat si la celelalt referendum, sa nu uitam ca nici ala nu a fost validat.
  Va laudati ca poporul e cu voi, ca vasta majoritate vrea demiterea, ca sunteti reprezentantii legitimi ai poporului: dovediti.
  Daca va fi prezenta de 25% la vot atunci nu e adevarat.
  Alegerile democratice si la termen au loc in Noiembrie, acolo va fi scrasnirea dintilor.

 2. Personal, mi-ar plăcea ca Băsescu să caștige prin reconfirmare prin vot. Gălusca ar fi cu atat mai greu de digerat de către netrebnicii care-i manevrează pe Chip & Dale sau Copy-Lot-ul și Repetentul. Pe de altă parte, condițiile prin care USL a ajuns la carma țării au fost dintre cele mai mișelești, așa că nu m-ar deranja nici boicotarea referendumului și neprezentarea la urne a celor care sunt impotriva USL.

 3. „Problema este ca oamenii PDL, in mod ilegal, incearca sa impiedice venirea romanilor la urne, prin cumpararea de buletine de vot sau amenintari directe cu pierderea locurilor de munca.”

  Parca nu-mi vine sa cred ca s-a ajuns pana aici, dar daca lucrurile stau intr-adevar asa, atunci astfel de cazuri ar trebui cunoscute si cei care fac astfel de fapte ar trebui deferiti Justitiei. Este inadmisibil ca intr-un stat democratic sa se intample astfel de lucruri, indiferent din partea carui partid! De asta si spun ca nu-mi vine sa cred! Este cu totul regretabil daca PDL recurge la astfel de tertipuri.

  • Hm! Am fost alaltaieri cu mama la doctor (in scurta mea vizita in R care s-a incheiat azi) si asistenta medicala ‘zbiera’ la toate pacientele sa se duca la vot sa-l dea jos ‘pa ala’ ca i-a taiat salariile si spunea ca la viitoarea vizita o sa verifice daca au „stampila”?!! sau asa ceva pe cartea de identitate sa arate ca au votat ?!! N-am inteles nimic. A nu te prezenta la referendum e o forma de vot…chiar CC a spus asta indirect prin decizia ei…

   • sa ma explic
    sint trei modalitati de votare intr-un referendum spre deosebire de alegeri generale
    1. consider ca presedintele ar trebui demis – mergi la referendum
    2. il suport pe Basescu – mergi la referendum
    3. nu-mi place in mod deosebit Basescu dar consider ca un presedinte trebuie sa stea pe durata mandatului – nu megi la referendum

    Toate cele trei cazuri sint perfect legale si reprezinta un mod de exprimare democratica a vointei alegatorilor

 4. ”Numai faptele arata cine suntem si ce simtim cu adevarat!!! ”
  Cit adevar ,D-na viitor ,posibil ,Ministru al Educatiei intr-o alta conjunctura mai corecta si cinstita .Asa vreau sa cred !!!
  Nu merg la vot !!!

 5. Well Vox populi , Vox Dei. Sper ca acest episod neplacut din istoria politica a R sa se incheie. N-am inteles niciodata de ce guvernul „interimar” USL venit la putere cu senatori cumparati (stiu , stiu si PDL a facut la fel dar parca ideea era sa fiti diferit de ei :-)) se va focusa pe probelmele curente ale tarii asteptind alegerile din iarna pentru validarea lor la urne in alegerile normale s-a bagat in treaba asta mocirloasa si inutila a suspendarii presedintelui. Ce lege data de guvernul Ponta pentru populatie (mariri de salarii ,pensii etc) a refuzat sa o valideze B? A fost o treaba de puscariabili?

  Oricum Ana felicitari pentru promovarea ta , sper sa aduci some sanity in gindirea PSD. Sper sa ai o cariera stralucita in PSD.

 6. Problema este ca oamenii PDL, in mod ilegal, incearca sa impiedice venirea romanilor la urne, prin cumpararea de buletine de vot sau amenintari directe cu pierderea locurilor de munca.

  Pics or it didn’t happen.

  Nu mi-a plăcut soluția asta cu neprezentarea la vot, dar pe de altă parte cum rămâne cu chiulul USL-ului din parlament? Lăsând deoparte vrăjeala asta cu democrația, mi s-a părut inadmisibil ca niște oameni care sunt votați și plătiți ca să stea în Parlament, să tragă chiulul. Dacă asta s-ar fi întâmplat în cadrul unei companii sau chiar la școală, ar fi fost penalizați.

  P.S. Anul ăsta mai aveți de gând să candidați la parlamentare și dacă da, unde?

 7. Chiar şi în cazul în care prezenţa la vot nu ar atinge 50% plus unu, calea de urmat nu ar fi una foarte clară. Aceasta deoarece, o invalidare pronunţată de Curtea Constituţională va lăsa tot parlamentului decizia din punct de vedere procedural. Conform informaţiilor vehiculate în această săptămână, o invalidare a referendumului prin neatingerea pragului prezenţei ar duce în câteva săptămâni la o nouă suspendare pregătită de USL, parlamentarii liberali şi social-democraţi considerând că Traian Băsescu nu este îndreptăţit să-şi reia funcţia de preşedinte în cazul în care majoritatea alegătorilor se vor pronunţa pentru demitere.

 8. Partenerii nostri se vad acum pacaliti. Impreuna cu PDL, Basescu a vrut cvorum de validare, doar pentru a cere oamenilor sa nu mearga la vot, aceasta fiind singura sansa de a mai ramane presedinte. Si nu este vorba numai de acest semnal profund imoral si antidemocratic. Problema este ca oamenii PDL, in mod ilegal, incearca sa impiedice venirea romanilor la urne, prin cumpararea de buletine de vot sau amenintari directe cu pierderea locurilor de munca.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Există viață după cataclism | Teologie pentru azi - [...] „A boicota referendumul = boicotarea democratiei”. pr. dorin picioruş psa. gianina picioruş teologie pentru azi [...]
 2. Pe teme economice: industria de automobile « Motanul Incaltat - [...] articol ce trebuie citit integral si in original cu mare atentie. Dar iata ce arata printre altele: “So [...]

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.