Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 15, 2015 in Comunicate, Economic, International, Politic, Social

Prin adoptarea celor nouă proiectele de opinie votate în plenul Camerei Deputaţilor, Comisia pentru afaceri europene a dus la îndeplinire principalele obiective asumate pentru această sesiune parlamentară

official

Ana Birchall: Prin adoptarea celor nouă proiectele de opinie votate în plenul Camerei Deputaţilor, Comisia pentru afaceri europene a dus la îndeplinire principalele obiective asumate pentru această sesiune parlamentară

COMUNICAT DE PRESĂ

În cadrul participării Parlamentului României la formularea politicilor Uniunii Europene, plenul Camerei Deputaţilor a votat, luni, 14 decembrie, nouă proiecte de opinie care au fost anterior adoptate în şedinţele Comisiei pentru afaceri europene. Printre cele mai importante proiecte votate în şedinţa Camerei Deputaţilor se regăsesc opinia privind piaţa unică digitală, opinia privind finalizarea Uniunii Economice şi Monetare sau opinia privind integrarea şomerilor pe piaţa muncii.

Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, a declarat că, prin adoptarea celor nouă proiecte de opinie, „Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor a dus la îndeplinire principalele obiective asumate pentru această sesiune parlamentară”.

În ceea ce priveşte opinia care vizează piaţa unică digitală, Ana Birchall a subliniat că „strategia privind piaţa unică digitală pentru Europa este cu siguranţă unul dintre cele mai solide răspunsuri pentru revigorarea creşterii economice”. Totodată, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a adăugat că „economia digitală va revoluţiona fiecare sector al economiei şi va aduce oportunităţi economice pentru toate statele membre”.

Privind măsurile necesare în vederea finalizării Uniunii Economice și Monetare, Ana Birchall a arătat că “în opinia Comisiei noastre am avut în vedere, pe lângă provocările cu care se confruntă statele din zona euro, şi provocările specifice ale statelor membre aflate în curs de reducere a inegalităţilor economico-sociale. Relansarea dialogului social la nivelul Uniunii Europene şi implicarea partenerilor sociali în cadrul dezbaterilor reprezintă un sprijin important în vederea accelerării consolidării Uniunii Economice şi Monetare”, a mai precizat deputatul Ana Birchall.

Referitor la opinia privind integrarea şomerilor de lungă durată pe piaţa muncii, Ana Birchall a ţinut sublinieze că tema are o relevanţă deosebită la nivel european. „Combaterea şomajului de lungă durată necesită reforme structurale, în mai multe domenii de politică, o strategie multidimensională care vizează să asigure un mediu macroeconomic favorabil, să consolideze coeziunea socială, să sprijine dezvoltarea competenţelor necesare pe piaţa muncii”, a declarat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.