„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on ian. 19, 2015 in Comunicate, Politic | 2 comments

PNL să susţină şi prin fapte adoptarea legii insolvenţei persoanelor fizice, proiect iniţiat de mine anul trecut, adoptat de Senat şi avizat favorabil de Guvern

1475942_618972151547890_4720982384674544314_n

DECLARAŢIE DE PRESĂ
„Fac apel ca PNL să susţină şi prin fapte adoptarea proiectului de lege privind insolvenţa persoanelor fizice, proiect iniţiat de mine în martie 2014, semnat de 151 deputaţi şi senatori, adoptat de Senat şi avizat favorabil de către Guvern.
Problema creditelor neperformante şi în special a creditelor în franci elveţieni tinde să devină o problemă socială în România, aşa cum am avertizat încă de la începutul anului trecut când am introdus atât proiectul de lege privind insolvenţa persoanelor fizice, cât şi proiectul de lege privind conversia creditelor.
Fac apel la colegele şi colegii mei din opoziţie să nu folosească drama unor oameni pentru a-şi crea imagine politică, să renunţe la demagogie şi politicianism şi, dacă vor cu adevărat să ofere o soluţie zecilor de mii de români afectaţi zilele acestea de fluctuaţiile monedei elveţiene, să dea curs invitaţiei la discuţie şi dialog lansată astăzi de către prim-ministrul Victor Ponta.
Premierul a cerut colaborarea tuturor partidelor pentru a identifica soluţiile care pot fi puse în practică, astfel încât să ajutăm românii care astăzi se află în necaz, nu din cauza lor, ci exclusiv din cauza fluctuaţiilor de schimb valutar.
Apreciez că după declanşarea acestei crize PNL s-a hotărât să susţină şi adoptarea legii insolvenţei persoanelor fizice, deşi este regretabil că la dezbaterile din Senat, de exemplu din Comisia juridică, membrii PNL au votat împotriva proiectului meu de lege privind insolvenţa persoanelor fizice.
Maturitatea şi responsabilitatea cu care se gestionează această criză cauzată de fluctuaţiile cursului de schimb valutar este un exemplu care va face diferenţa între politicienii responsabili cărora chiar le pasă de problemele oamenilor şi demagogii care urmăresc exerciţii goale de imagine.”

 

2 Comments

 1. D-na. Birchall,
  Cu tot respectul, dar D-na. Alina Gorghiu spune ca:

  „PSD blochează în Parlament Legea insolvenței persoanelor fizice, deși, la începutul crizei francilor, lui Victor Ponta i se părea o soluție rațională.”

  Mai multe amanunte puteti citi aici.
  Care e raspunsul Dvs.? Spune:

  „Tablou de iarnă cu PSD la guvernare: minciuni, confuzie, lipsă de soluții, frică în a lua decizii. Tipic.”

  Ma mira ca nu aveti nicio reactie… Evitati duelul de idei cu D-na. Gorghiu?

  • Dna Gorgiu vorbeste neadevaruri ca sa nu spun direct ca minte! Colegii ei din comisie nu au facut decat circ insotit de atac la persoana mea. Nu au venit cu nimic constructiv numai circ ieftin…dar tot vom trece aceasta lege extrem de importanta! Daca am reusit sa conving FMI sa nu se opuna nu credeti ca ma voi impiedica de liberali demagogi!???

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.