„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on iul. 22, 2016 in International, Personal | 3 comments

Pentru mine este o onoare să fiu membru în Comitetul Executiv al Yale Law School Association

photo (2)Microsoft Word - EC Membership List 2014-2015.docx Microsoft Word - EC Membership List 2014-2015.docx

Pentru mine este o onoare să îmi continui mandatul de membru în Comitetul Executiv al Yale Law School Association. YLSA este asociația de absolvenți și prieteni ai facultății Yale Law School, un grup select de oameni care îşi propun să promoveze valorile şi principiile care stau la baza unei educaţii de elită, în special în domeniul juridic.

Sunt mândră că fac parte dintr-un organism academic de anvergură precum Yale Law School, care arată că românii pot fi recunoscuți ca valoroși și în afara granițelor. Spre exemplu, Hilary Clinton, candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, este membru de onoare al YLSA, alături de alte nume mari precum Robert Rubin, economist de marcă şi al 70-lea Trezorier al SUA, Margaret H. Marshall, preşedinta celui mai vechi barou din SUA (Boston) şi prima preşedintă a Curţii Supreme a statului Massachusetts, jurnalista Linda Greenhouse, câştigătoare a premiului Pulitzer, cu 29 de ani experienţă ca jurnalist corespondent New York Times, Sonia Sotomayor şi Clarence Thomas judecători la Curtea Supremă a SUA, Harold Hongju Koh, fost şef al departamentului juridic al Departamentului de Stat SUA şi una dintre cele mai luminate minţi în domeniul dreptului internaţional.

Timpul petrecut la Yale Law School a fost definitoriu pentru mine, atât ca experiență de viață, cât și în ceea ce privește evoluția mea academică și profesională. Yale va fi mereu un loc de suflet pentru ca aici s-a născut Andruțu şi nu pot descrie în cuvinte mândria pe care am simţit-o în suflet când, la ceremonia de absolvire, am defilat cu Andruţu în braţe!

Aici am legat prietenii cu oameni minunați din toate colțurile lumii, prietenii care rezistă distanţei și timpului. Aici am descoperit metoda socratică de predare a unui curs de drept, metodă pe care încerc să o aplic și eu la cursul meu de procedură a insolvenței.

Aici, și ulterior practicând avocatura pe Wall Street în New York City, am cunoscut ce înseamnă profesionalismul, meritocrația și mândria lucrului bine făcut, chiar dacă din acea perioadă am căpătat aceste “cearcăne” din cauza mult prea multor ore petrecute la bibliotecă sau la birou, cum îmi tot reproșa, cu drag, mama mea! Tot aici am cunoscut sentimentul de mândrie și împlinire ca avocat. Încă îmi aduc aminte mândria din glasul părinților mei, al bunicii mele, Cătălina, când i-am sunat în prima mea zi de lucru pe Wall Street: eu, un copil de la țară, ajunsesem să lucrez pe faimoasa Wall Street din New York City, la una dintre cele mai mari firme de avocatură din lume!

Aici am realizat însemnătatea cuvintelor spuse de bunica mea Cătălina: ce ai în cap și în suflet nu poate să îți ia nimeni, niciodată!

Având o bază solidă dată de şcoala românească, timpul petrecut la Yale a continuat să mă formeze nu doar ca profesionist, dar mai ales ca om cu principii şi valori pe care nu le-am abandonat şi pe care nu le voi abandona indiferent de greutăţile pe care le-am întampinat şi probabil le voi mai întâmpina în viaţa publică. M-am întors acasă cu un crez: anume acela că datoria noastră este aceea să ne luptăm cu dictatura non-valorilor şi să impunem meritocrația si profesionalismul și aici, acasă. Este un obiectiv în care cred şi pentru care mă voi lupta în continuare.

3 Comments

  1. Nu-i mare lucru! Asemenea asociații ale absolvenților există peste tot!

    • Mihaela..poate pt tine nu-i mare lucru…pt mine e o onoare sa fiu in alaturi de asemenea personalitati…..mai ales ca am fost primul roman admis la Yale Law School in ultimi cel putin 50 de ani!

    • La cunostinta mea nici in ultimii 25 de ani nu a mai fost admis alt roman! Oricat de greu ai incerca Mihaela nu ma vei supara cu comentariile tale rautacioasa! Numai bine iti doresc

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.