Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 27, 2013 in Politic

Pensionarii vasluieni trebuie sa-si primească pensiile intregi, pe masura anilor de munca

Deputatul PSD, Ana Birchall, reprezentant al colegiului numărul 5 din județul Vaslui a adresat o interpelare ministrului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Mariana Câmpeanu, pentru a-i cere sprijinul cu privire la situația pensionarilor din județul Vaslui. Aceștia nu își pot primi pensiile întregi din cauză că nu li se iau în considerare la calcularea pensiei ani intregi munciti la fostele CAP. Situația nu este singulară și afectează numeroși pensionari din întreaga țară.

“Sistemul public de pensii din România a constituit în ultimii ani o importantă sursă de nemulțumire pentru tot mai mulți dintre români. Lipsa adoptării și implementării unor măsuri coerente, de care este responsabilă guvernarea PDL-istă a făcut ca sistemul să sufere, în prezent, de numeroase disfuncționalități. Un exemplu este situatia unui număr mare de locuitori ai comunei Pogonești, județul Vaslui. După zeci de ani de muncă în cadrul fostelor Cooperative Agricole de Producție, la depunerea dosarului de pensionare au fost înștiințați că anii de muncă în cadrul fermei Zootehnica nu vor fi luați în calcul ca si vechime de muncă pentru că, timp de mai mulți ani, au fost remunerați în bani, nefiindu-le trecute normele”, a arătat deputatul Ana Birchall.

„Este greu de descris în cuvinte dezamagirea și supărarea acestor oameni care au trudit ani de zile în condiții grele de muncă la fostele CAP ca să afle că toți acești ani nu sunt luați în considerare. Ascultându-i pe vasluienii din Comuna Pogonești mi- am adus aminte de supărarea și dezamăgirea bunicii mele care după ani și ani de muncă la CAP primise cu câțiva ani în urmă o pensie echivalentul a 5 lei vechi, deși avea un număr mare de ani vechime”, a arătat parlamentarul social-democrat.

Această situație afectează atât pensionarii din județul Vaslui, cât și pensionarii din toată țara.

“Din nefericire, cazurile semnalate nu sunt deloc singulare. Foarte multe persoane, atât din județul Vaslui, dar și din țară, se confruntă cu această problemă. Din cauza acestei situații nedrepte și foarte îngrijorătoare le-au fost afectate grav pensiile și veniturile lunare”, a mai precizat parlamentarul social-democrat.

“Sunt convinsă că Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice va găsi soluțiile necesare pentru rezolvarea favorabilă a acestei situații. Este datoria noastră să arătăm respect față de anii de muncă, mulți în condiții grele, recunoscând și arătând prin fapte că pensionarii țării noastre merita o bătrânețe liniștită, lipsită de grija zilei de mâine. Singura lor«grijă» ar trebui să fie aceea de a se bucura de copii și nepoți, nu cu ce își vor achiziționa cele necesare traiului zilnic!”, a mai spus deputatul de Vaslui Ana Birchall

Echipa A.B

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Propunere pentru acordarea Ordinului National “Steaua Romaniei” in grad de Colan « Motanul Incaltat - [...] sa martirica a fost pentru dreapta credinta impletita cu dragostea fata de Tara Romaneasca, pentru ca Sfantul Antim Ivireanul…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.