„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on iul. 30, 2010 in Aparitii media | 1 comment

Participare Antena 2

la emisiunea Adevar sau Baliverne a Irinei Cordoneanu, incepand cu ora 16.45.

Update:

Emisiunea poate fi urmarita aici.

1 Comment

  1. Interesanta discutia. Mi-a placut mai ales partea cu „consilierea” (recomandarea de masina).

    In ultima instantza dilema consilierului, in scenarii de tipul asta, e da a-i da celui consiliat ceea ce isi doreste sau ceea ce are nevoie. De multe ori ceea ce isi doreste cineva nu e neaparat ceea de ce are el nevoie.

    Dupa mine, un consilier bun, trebuie sa recomande acele lucruri de care are nevoie cel consiliat, conform sistemului de valori a consiliatului, nu a consilierului.

    Revenind la exemplul din emisiune, daca un inginer auto ii recomanda o masina unei femei pentru care aspectele estetice sunt foarte importante, el nu ar trebui sa se concentreza exclusiv la criterii tehnice, performante, s.a.m.d. ci sa acorde o importantza sporita si unor aspecte estetice, eventual ergonomice. Cu alte cuvinte trebuie sa ia o oarecare distantza fatza propriile lui criterii valorice si sa incerce in mod empatic sa faca recomandari conform criteriilor valorice a celui caruia ii face recomandarea. Asta e ceea ce deosebeste un consilier de un specialist.

    E un caz interesant, pentru ca pentru a face ceva moral consilierul trebuie sa renuntze temporar la propriul sistem de valori si sa il adopte pe cel al consiliatului. Si, repet, sa ofere solutii utile, si nu neaparat pe acelea pe care consiliatul vrea sa le auda.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.