„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on feb. 23, 2018 in Comunicate | 0 comments

Organizarea Sesiunii Anuale din anul 2021 a Adunării Parlamentare a OSCE la București, un succes al diplomației românești și, în special, o reușită a diplomației parlamentare

COMUNICAT DE PRESĂ

Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, a participat în zilele de 22 și 23 februarie a.c. la lucrările celei de-a 17-a Reuniuni de iarnă a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE), desfășurată la Viena.

În cadrul ședinței comune a celor trei comisii generale, vicepremierul Ana Birchall, fostul președinte al Delegaţiei Parlamentului României la AP OSCE, a prezentat participanților decizia privind găzduirea Sesiunii Anuale a AP OSCE din 2021 în România. “La propunerea președintelui Camerei Deputaților, Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis organizarea la București a Sesiunii Anuale a AP OSCE din anul 2021. Este un succes al diplomației românești și, în special, o reușită a diplomației parlamentare, ultimul eveniment de o asemenea anvergură fiind organizat în România în anul 2000, a susținut vicepremierul în cadrul reuniunii.

În marja participării la lucrările reuniunii, vicepremierul Ana Birchall a avut întrevederi cu şeful delegaţiei SUA, congresmenul Richard Hudson, cu care a discutat despre aprofundarea dialogului româno-american pe teme de interes comun, cu președintele AP OSCE, George Tsereteli, cu Secretarul General al OSCE, Thomas Greminger, cu membrii Comisiei ad hoc pentru combaterea terorismului din cadrul AP OSCE și cu oficiali ai OSCE. Printre temele abordate în cadrul întrevederilor cu oficialii OSCE se numără securitatea și lupta împotriva terorismului, contribuția României la asigurarea securității în regiune, securitatea cibernetică și combaterea răspândirii știrilor false.

Președintele AP OSCE, domnul George Tsereteli a apreciat în cadrul întrevederii susținerea conducerii celor două camere ale Parlamentului României pentru organizarea Sesiunii Anuale din 2021 la București și a manifestat disponibilitatea pentru continuarea dialogului foarte strâns la nivelul celor două instituții.

 

Elemente suplimentare:

Ultima Sesiune Anuală a AP OSCE a fost găzduită de România în anul 2000. La reuniune participă delegații parlamentare din partea celor 57 de state participante la AP OSCE, iar dezbaterile se desfășoară, de regulă, pe durata a până la cinci zile, în prima decadă a lunii iulie.

Ana Birchall a fost președintele delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE în perioada septembrie 2017 – ianuarie 2018, membră în Comisia ad hoc pentru combaterea terorismului a AP OSCE și membră în Comisia Generală a AP OSCE pentru afaceri politice și securitate.

Alături de Secretarul General al OSCE, Thomas Greminger

Alături de Thomas Greminger, SG al OSCE

Alături de Thomas Greminger, SG al OSCE

Alături de congresmenul Richard Hudson, șeful delegației SUA la OSCE

Alături de președintele AP OSCE, George Tsereteli

Alături de Harlem Desir, reprezentantul OSCE pentru problemele mass-media

Delegația Parlamentului României la AP OSCE

 

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Viceprim-ministrul Ana Birchall, la Reuniunea de iarnă a Adunării Parlamentare OSCE: Organizarea Sesiunii Anuale din anul 2021 a AP a OSCE la București, un succes al diplomației românești | caleaeuropeana.ro - […] pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE), desfăşurată la Viena, potrivit unui comunicat postat pe site-ul […]

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.