„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on iun. 30, 2008 in Social | 1 comment

Nu mai târâţi dascălii prin tribunale, domnule ministru!

Actualul ministru al invatamantului, domnul Adomnitei, şi-a făcut un obicei din a umili cadrele didactice din România cu orice ocazie. A devenit o practică ca dascălilor să li se dea drepturile de care beneficiază prin lege numai după ce au fost târâţi luni în şir prin tribunale.

După ce s-au zbătut pentru a primi tichetele cadou care le fuseseră furate de domnii Adomniţei, Păcuraru şi Vosganian, profesorii sunt acum nevoiţi să ceară în instanţă un alt drept care li se cuvine prin legea privind Statutul Cadrelor Didactice, şi anume acordarea a 5 salarii de bază în cazul decesului unei rude de gradul I.

PSD protestează şi îşi exprimă indignarea faţă de aceasta manieră umilitoare în care MECT tratează cadrele didactice, invocând ambiguităţi legislative pentru a nega cu neruşinare drepturile dascălilor.

Considerăm că toate aceste anomalii şi această bătaie de joc trebuie să înceteze imediat.

PSD se angajează să depună în prima săptămână a viitoarei sesiuni parlamentare pachetul complet de legi ale educaţiei, care să reglementeze inclusiv acordarea tuturor drepturilor salariale ale profesorilor.

1 Comment

  1. Desi nu-mi doresc ca psd sa formeze viitorul guvern, din spirit masochist tare as vrea sa se intimple. As vrea sa vad atunci de unde va gasi guvernul bani pentru toate aceste „drepturi salariale” promise…

    Sunt curios, de asemenea, sa vad la ce propuneri de reforma in invatamint ati lucrat. Ca, fara a lua de bune toate declaratiile lui Tariceanu, pot sa depun marturie ca am ajuns sa cunosc situatia din invatamintul universitar (din Iasi, dar nu cred sa difere in alta parte): profesori universitari care trec 4-6 ore pe saptamina pe la cursuri, dar cistiga spre suta de milioane! Profesori de scoala gimnaziala la sate cu 10-12 elevi, care fac 10-12 ore saptaminal, procesul lor bazindu-se pe „cititi de aici pina aici” – si pe meditatii gras platite.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.