„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on aug. 29, 2019 in Comunicate, Politic, Social | 0 comments

Ministrul Ana Birchall, mesaj adresat primei generații de agenți de poliție penitenciară: În orice circumstanțe să vă asigurați că va domni legea

COMUNICAT DE PRESĂ

Ministrul justiției Ana Birchall a participat, joi, 29 august 2019, la festivitatea de  absolvire a Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare de la Târgu Ocna, promoția 2019.

La eveniment au participat invitați din cadrul Ministerului Justiției, ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, directori de penitenciare, invitaţi din cadrul instituţiilor din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, invitaţi din partea autorităţilor publice locale, precum și reprezentanți ai sindicatelor.

Ziua de astăzi este specială pentru noi toți pentru că sunteți prima promoție de polițiști de penitenciare. Vă începeți activitatea în sistemul penitenciar sub oblăduirea unui nou statut, un cadru legal care vă conferă identitate profesională și care reprezintă un instrument puternic pentru cariera dumneavoastră profesională. Țin să reamintesc că legea privind statutul polițiștilor de penitenciare a fost o  prioritate asumată de ministrul justiției și un rezultat al eforturilor comune depuse de administrația penitenciară, sindicate, Guvern și Parlament”, a transmis ministrul justiției în cadrul intervenției susținute cu această ocazie.

Ana Birchall a subliniat că misiunea viitorilor politiști de penitenciare nu este una ușoară, dar că tinerii absolvenți vor beneficia de tot sprijinul și vor avea în Ministerului Justiției un adevărat partener. ”Sunt mândră de ambiția și profesionalismul care v-au determinat să vă asumați această carieră de agent de poliție penitenciară, să duceți la îndeplinire misiunea de reprezentant al autorității de stat și, astfel, să fiți un sprijin în schimbarea în bine a instituțiilor, care să ofere mai multă siguranță cetățenilor și să beneficieze de un mai mare grad de încredere din partea societății. Să vă asigurați că, oricând și oriunde, va domni legea”, a declarat ministrul justiției.

De asemenea, ministrul Birchall a adăugat că un rol foarte important în formarea agenților de poliție penitenciară l-au avut profesorii și părinții acestor tineri. ”Vreau să-i felicit, totodată, pe părinții  și profesorii acestor tineri, care se îngrijesc de formarea lor umană şi profesională și datorită cărora au parte de o pregătire exemplară. Așa cum am afirmat de fiecare dată, noile generații de tineri bine pregătiţi trebuie să se implice în dezvoltarea României, pentru a face din societatea în care trăim una mai bună. Momentul depunerii jurământului este cu adevărat special. Atât în momente de bucurie, cât și în momente mai grele, să vă reamintiți această zi când noi, familiile și dascălii voștri am stat în fața voastră și v-am privit cu mândrie, respect și multă speranță. Să vă dea bunul Dumnezeu ce e mai bun pentru voi și familiile voastre și să nu uitați că aveți întotdeauna un partener în Ministerul Justiției ”, se mai arată în mesajul Anei Birchall.

Comunicatul de presă pe pagina Ministerului Justiției: http://www.just.ro/ministrul-ana-birchall-mesaj-adresat-primei-generatii-de-agenti-de-politie-penitenciara-in-orice-circumstante-sa-va-asigurati-ca-va-domni-legea/

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.