„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on iul. 8, 2018 in International, Personal, Profesional | 0 comments

Mesaje susținute la Olimpiada Internațională de Matematică (Cluj-Napoca)Elemente ale intervenției pe care am susținut-o la Cluj-Napoca, în deschiderea Olimpiadei Internaționale de Matematică

– Dragi elevi. Sunteți cu siguranță un exemplu nu doar pentru colegii de generație, dar și pentru ceilalți tineri. Sunteți adevărata bogăție, iar datoria noastră este să vă asigurăm sprijinul.

– În zilele noastre se vorbește tot mai mult despre inteligența artificlaă, despre robotică. Cred însă că toate aceste realizări ale umanității nu ar putea fi posibile fără minți talentate, care să asigure progresul societății în care trăim, iar știința care stă la baza acestor este chiar matematica.

– Vă spun cu sinceritate că sper ca măcar o parte din voi să opteze pentru politică. Atunci când tinerețea se îmbină cu geniul, rețeta nu poate fi decât câștigătoare.

– Statutul de olimpici internaționali reprezintă o carte de vizită în sine și vă felicit pentru nivelul la care ați ajuns.

– La final îmi permit să vă dau un sfat pe care l-am primit de la bunica mea, Catalina: ce aveti in cap si in suflet nu poate sa va ia nimeni niciodata! Vă îndemn să nu renunțați niciodată la idealurile voastre. Să nu vă temeți să vă bazați pe cei apropiați vouă.

https://stirileprotv.ro/stiri/politic/iohannis-la-cluj-la-deschiderea-olimpiadei-internationale-de-matematica-va-vizita-si-institutul-oncologic.html

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.