„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on dec. 5, 2009 in Politic | 3 comments

Merg sa votez

oricat de lehamite imi este si mie, ca si voua, de multi care compun actuala clasa politica, de cei care au reusit sa se cocoate in diverse functii din statul roman fara ca sa merite acest lucru ….si nu in ultimul rand de cum s-a desfasurat aceasta campanie electorala….superficiala, fara discutii de substanta….un bla bla bla penibil cu atacuri la persoana care au tinut loc propunerilor de proiecte, de solutii, de viziune pentru cum trebuie sa arate Romania urmatorilor 5 ani.

A sta acasa nu este o solutie si sper ca sunteti  multi care, ca si mine, veti merge la vot.  Nu va voi spune cu cine sa votati pentru ca mi se pare o mare prostie si o totala lipsa de respect fata de voi sa indraznesc sa va spun eu cu cine sa votati…am incredere ca stiti cine va poate reprezenta, cine poate ajuta ca visele si sperantele voastre sa devina realitate.

Insa imi permit sa va rog sa iesiti la vot….este important sa nu lasam democratia sa fie vanduta/ cumparata cu un litrul de ulei sau un kg de orez/zahar….NU aceasta trebuie sa fie societatea in care sa vrem sa traim si sa ne crestem copii. Nu pentru asa ceva am iesit in strada acum 20 de ani.

Acum 20 de ani cu totii am baut din fericirea de a fi liberi…Ce am simtit fiecare dintre noi in acele momente este greu de redat in cuvinte…va ramane o amintire draga pe care, cu mandrie si emotie, o vom impartasi, la un pahar de vorba, nepotilor nostrii.

Dar sa nu uitam ca a fost in principal generatia noastra care a avut curajul sa iasa in strada si sa isi ceara drepturile …. inclusiv libertatea de a vota si de a alege pe cine vrem noi. Un drept dar si o mare responsabilitate.

Va multumesc si contez pe voi ca si pana acum.

Ana

3 Comments

 1. Merg sa votez Geoana cu speranta ca va armoniza fortele politice majoritare si ca va reforma institutia prezidentiala.
  Fara a fii convins ca are taria de caracter sa fie un om de stat, cred ca are diplomatia sa creeze un cadru de discutii si negocieri intre grupurile de interese nationale dar si intre cele oculte(e posibil ca omul sa aibe sforile lui) si sa nu mai lase loc crizelor institutionale din mandatul lui Basescu. A dovedit ca poate tine mai multe tipuri de interese impreuna sub conducerea lui mai mult sau mai putin formala. Ca tara membra UE avem nevoie de dialog in politica interna si nu de dezbinare.
  Mai putem spera ca sub mandatul lui vom avea politicieni de valoare care se vor afirma in fata non-valorilor.
  Cum s-a vazut si in turul 1, capitalul electoral al partidului de provenienta al candidatului a contat decisiv pt rezultate, deci lehamitea pe care o simtim cu totii vine din influenta f mare a partidelor in defavoarea personalitatii candidatilor.
  Cum spunea regretatul Ralu Filip, „cred ca daca Alianta DA propunea o pisica la Primaria Capitalei castiga” 🙂

 2. PS Desi nu a fost propusa spre dezbatere intre candidati, pt a avea o cota progresiva de impozitare si un TVA diferentiat pe categorii de produse, asa cum e normal si civilizat intr-un stat social, pt a avea sansa ca astfel de politici sa fie macar puse in discutie, avem nevoie de candidatul PSD.
  Parca ai si sufletul impacat cand stii ca la un venit mare ti-ai facut datoria fata de societate printr-un impozit mare, iar atunci cand cumperi ciocolata, sampanie sau bijuterii cu un TVA MARE subventionezi taxele pt painea cea de toate zilele a ta, a altora ca tine sau a celor care nu-si permit decat o paine si un salam. Suntem socialisti, pt Dumnezeu!

 3. PS Desi nu a fost propusa spre dezbatere intre candidati, pt a avea o cota progresiva de impozitare si un TVA diferentiat pe categorii de produse, asa cum e normal si civilizat intr-un stat social, pt a avea sansa ca astfel de politici sa fie macar puse in discutie, avem nevoie de candidatul PSD.
  Parca ai si sufletul impacat cand stii ca la un venit mare ti-ai facut datoria fata de societate printr-un impozit mare, iar atunci cand cumperi ciocolata, sampanie sau bijuterii cu un TVA MARE subventionezi taxele pt painea cea de toate zilele a ta, a altora ca tine sau a celor care nu-si permit decat o paine si un salam. Suntem socialisti, pt Dumnezeu !

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.