„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on aug. 1, 2014 in Comunicate, Politic | 0 comments

Localitățile din județul Vaslui vor fi protejate de efectele inundațiilor

Guvernul-Romaniei

Comunicat de presă

Deputatul PSD de Vaslui Ana Birchall apreciază decizia Guvernului Ponta de a scoate din rezervele de stat o cantitate de 30 de tone de motorină cu scopul de a susține lucrările de combatere și prevenire ale efectelor inundațiilor în Județul Vaslui.

„Vreau să-i mulțumesc premierului Ponta și tuturor celor care au înțeles că în județul Vaslui ne-am confruntat de multe ori cu situații limită, cu inundații care le-au răpit vasluienilor agoniseala de o viață. Vreau să-i mulțumesc domnului Vicepremier Gabriel Oprea, pentru receptivitatea si operativitatea cu care a acționat și a dispus măsurile necesare atunci când am prezentat la Ministerul Afacerilor Interne faptul că sunt vasluieni, inclusiv din comunele Zorleni, Voinești, Băcani și Dragomirești care trăiesc permanent cu teama că terenurile și casele lor vor fi inundate la fiecare ploaie”a subliniat Ana Birchall, deputat PSD de Vaslui.

“Lucrările de decolmatare și îndiguire la pârâul Zorleni vor continua pentru a-i proteja pe vasluienii din satul Popeni de inundații. Ne aducem aminte că vasluieni din comuna Zorleni au fost inundați în 2013 de 5 ori, înainte ca aceste lucrări să fie începute. De asemenea, prin actul normativ aprobat ieri de Guvernul Ponta, localitățile Zorleni, Băcani, Voinești, Dragomirești, Epureni și Huși vor primi sprijin financiar pentru lucrările la albiile râurilor Epureni, Ibana, Valea Mărului, Iezer, Lipova și Huși prevăzute să fie realizate în perioada următoare, cu ordinul de prioritate nr. 1. O lungime de aproximativ 20 de km de albie de râu trebuie să fie decolmatată și amenajată cu maximă celeritate, astfel încât să evităm riscurile de inundații în zonă” a declarat Ana Birchall.

“Combustibilul pus la dispoziție de Guvernul Ponta va fi folosit exclusiv pentru lucrări de decolmatare, îndiguire și alte lucrări de amenajare pentru cursurile de apă cu risc de a ieși din matcă. Nu mai putem aștepta noi dezastre, pagubele pot fi enorme și tocmai de aceea consider că decizia Guvernului Ponta este corectă. Fiecare kilometru de albie de rău amenajată corespunzător poate preveni pagube materiale importante în eventualitatea unor inundații” a afirmat deputatul PSD.

„Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu Prefectura, Consiliul Județean și autoritățile publice locale acționează coordonat pentru a-i proteja pe vasluieni de inundații. Am văzut în această săptămână cum evenimentele meteorologice deosebite pot afecta viețile românilor care au muncit o viață întreagă pentru o gospodărie, doar ca să o piardă într-o clipă în fața furiei apelor. Astfel de situații trebuiesc prevenite în Vaslui” a concluzionat Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.