„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on iul. 4, 2016 in Politic | 1 comment

La Mulţi Ani, Statele Unite ale Americii!

Astăzi, cetăţenii americani de pretutindeni sărbătoresc Ziua Naţională a Statelor Unite ale Americii, eveniment care marchează, în acest an, împlinirea a 240 de ani de la adoptarea Declaraţiei de Independenţă în 1776, un text ale cărui idei sunt universal valabile și principiale pentru orice stat democratic.

Personal, am avut şansa să îmi petrec câţiva ani din viaţă în Statele Unite Americii, unde am studiat la Yale Law School şi mi-am început cariera în avocatură, fiind alături de poporul american, atât în momente fericite, cât și în momente mai dureroase din istoria Statelor Unite ale Americii. În toată această perioadă, am avut şansa să cunosc spiritul american şi valorile democratice care îl definesc şi care străbat istoria Statelor Unite.

Astăzi, valorile promovate de Statele Unite ale Americii şi de poporul american constituie un exemplu de ataşament faţă de libertate şi democraţie şi un model pentru civilizaţia occidentală şi pentru întreaga lume şi un reper pentru evoluţia democraţiei din România.

Aşa cum am afirmat-o de fiecare dată, relaţia privilegiată dintre statele noastre este un pilon de bază în relaţiile externe şi de securitate ale României, demonstrând ataşamentul reciproc pentru democraţie şi pentru valorile occidentale, precum şi legătura puternică existentă între poporul român şi cel american, cu atât mai mult cu cât Statele Unite ale Americii reprezintă pentru România cel mai important prieten şi partener strategic.

La mulţi ani, Statele Unite ale Americii! Happy 4th of July!

 

Usa-Pictures-Gallery

 

1 Comment

  1. Să le fie de bine!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.