„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on iul. 8, 2018 in Cultural, International, Personal | 0 comments

La deschiderea Olimpiadei Internaționale de Matematică de la Cluj-Napoca

Am participat astăzi la deschiderea celei de-a 59-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Matematică, la Cluj-Napoca, unde a transmis mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă și al Guvernului României. Le-am urat elevilor să se bucure de o experiență minunată trăită în România, de care cu toții să își aducă aminte cu drag peste ani.

Le-am transmis elevilor participanți la Olimpiadă că din rândul lor se vor desprinde lideri în domenii dintre cele mai diverse și că îmi doresc ca măcar o parte dintre ei, atunci când vor alege drumul de urmat în viață, să opteze și pentru implicarea în politică și în diplomație.

De asemenea, le-am spus olimpicilor că sunt convinsă că am în fața mea o generație excepțională care va înfrunta provocările lumii în care trăim cu încredere și curaj. I-am îndemnat să nu renunțe niciodată la idealurile lor și să țină minte că nu contează pe ce drum îi poartă viața, întotdeauna să aibă încredere în calitățile și abilitățile lor, să nu se teamă și să se bazeze pe cei apropiați lor. Adevăratele bogății sunt în mintea și în sufletul fiecăruia. Aștept cu încredere ziua în care olimpicii de azi vor fi liderii de mâine, nu doar în România, dar și la nivel internațional.

Multă baftă tinerilor olimpici matematicieni și un concurs în care să își pună în valoare talentul și mințile sclipitoare!

Alături de echipa de olimpici români

Echipa olimpică de matematică a României

 

Alături de olimpicii români

Alături de Geoff Smith, președintele Olimpiadei Internaționale de Matematică

Alături de tinerii matematicieni, in momentele dinaintea deschiderii OIM 2018

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.