„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on iun. 19, 2012 in Politic | 15 comments

Ion Diaconu:” Nu pot decat sa ii felicit pe tinerii coautori care (…) au realizat aceasta lucrare de exceptie!

Sa fii acuzat ca ai plagiat lucrarea celui care ti-a scris prefata, Ion Diaconu, persoana care a citit lucrarea si apreciaza, in introducere, caracterul exceptional al lucrarii este ceva ce trebuie sa recunoastem ca numai in Romania se poate intampla!!! Cum putea dl. Diaconu sa considere lucrarea lui Victor Ponta ca fiind exceptionala daca aceasta lucrare era un plagiat din propria creatie?

P.S. Citatele din poza de mai sus sunt scrise de Ion Diaconu in prefata cartii lui Victor Ponta.

Restul este un circ ieftin pentru a acoperi  gravele probleme cu care se confrunta societatea romaneasca.

 

15 Comments

 1. Si daca se dovedeste ca e plagiat (nu e numai lucrarea lui Diaconu) atunci ce ar trebui sa faca Ponta?
  Daca nu e plagiat, rusine Dinu Patri…. asta…. Basescu
  Dar daca e CE ar trebui sa faca?
  Ca pana acuma nu spune nimeni de la USL asta.

 2. ca sa vezi. numai ca cel copiat e d. diaconu, nu i. diaconu

 3. Sincer sa fiu sint dezgustat de acest tip de atac.

 4. sunt doi. Ion Diaconu si Dumitru Diaconu.
  Eu zic sa nu ne hazardam si sa asteptam raspunsul academiei dupa ca vor fi verificat temeinic.

  • trahanache
   orice spui este un atact mizerabil….de ce tot spunea Basescu Dottore!?

   • Basescu este seful serviciilor de informatii. El stia de treaba asta de cand a fost trimise documentele (acum o saptamana cum a confirmat autorul articolului din Nature).
    Acum o sa se verifice care e situatia si daca e plagiat sau nu.
    Daca lui Basescu i-au venit la mana documente care il incrimineaza pe Ponta ce credeati ca o sa faca? Sau ce era moral sa faca, sa ascunda treaba asta?
    Daca Basescu minte, si e totul o afacere murdara, o lovitura parsiva asupra lui Ponta si a noii puteri, Basescu o sa plateasca la suspendare si din PD-L o sa se aleaga praful.

    Am intrebat, si mai intreb: In cazul in care se verifica informatia si domnul Ponta este un plagiator, ce ar fi normal sa faca Ponta, si ce ar fi normal sa faca PSD?

    • „Basescu e seful serviciului de informatii.
     Daca cu ASTA se ocupa serviciile de informatii romane ma declar revoltat si ma intreb cit lucreaza ei la protejarea vestului!! Serios ar trebui sa aveti o ancheta in domeniul asta…nu exista comisii ale senatului care supravegheaza activitatea servicilor de informatii (in SUA ar iesi un scandal monstru daca serviciile de informatii ar monitoriza astfel de lucruri …)

     Daca domnul Ponta e „plagiator” – cred ca e problema institutiei care i-a acordat doctoratul – e de presupus ca au citit teza si daca ar fi considerat-o plagiat nu ar fi acceptat-o.
     MIT , Stanford si alte universitati renumite au standarde diferite…
     Nu vad nici o legatura intre „scandalul” asta si pozitia lui de prim ministru (doctoratul nu e o conditie ca sa fii prim ministru in R).

     PSDul ar trebui sa critice dur asemenea atacuri politice personale si daca e cu putinta sa verifice ca institutiile de stat (servicii secrete etc) nu sint amestecate …

     • Sa admitem ca nu este necesar doctoratul (de alminteri nici facultatea, e de ajuns o scoala profesionala) integritatea presedintelui PSD si a prim ministrului este insa o preconditie esentiala.
      Serviciul de informatii se ocupa cu informatiile. Cand circula o infosrmatie despre cineva cu o functie importanta in stat ei trebuie sa fie atenti.
      Acuma sa nu-mi spuneti ca e o chestiune personala si e vorba de incalcarea intimitatii ca va scuip.

     • trahanache
      in primul rand te rog sa respecti tonul civilizat pe care il impun pe acest blog al meu. Cine respecta aceasta cerinta de politete este bine venit sa scrie aici orice opinie are, cine nu asta e sunt alte bloguri pe care isi pot pierde timpul.
      Intrebarea pe care am pus-o eu este simpla: cum se poate ca sa fii acuzat de plagierea lucrarii persoanei care ti-a scris prefata si care prin definitie a citit ce ai scris tu?

     • marian
      corect ce spui tu legat de problema universitara. Eu cred ca important este sa ajutam insitutiile statului sa fie subordonate numai legii nu altor influente politice…stiu vei spune asa cum mi-ai tot spus ca este o naivitate la care visez…dar inca cred ca numai asa putem incepe curatirea societatii de mediocritate si false modele…legea trebuie aplicata pentru toti dar nu prin justitie televizata ci in instituiile statului inclusiv salile de judecata.

    • trahanache
     legea trebuie respectata si aplicata pentru oricine indiferent cum se numeste sau ce pozitie ocupa in societatea romaneasca. Asa dupa cum stii mereu am sustinut si voi sustine raspunderea individuala atat politica cat si legala. Datoria noastra este sa ajutam insitutiile statului sa fie independende si subordonate numai aplicarii legii….asa vom reusi sa curatam aceasta societate sufocata de mediocritate si false modele.

  • trahanache
   corect

 5. În teza de doctorat a premierului Victor Ponta, lucrarea „Curtea Penală Internaţionlă, Istorie şi Realitate” este citată la final, la secţiunea Bibliografie Selectivă.

 6. trahanache,
  (trecind peste un limbaj …. caragialesc…:-))
  am crezut ca rolul serviciilor de informatii este legat de siguranta statului si a demnitarilor lui (cel putin asa e in SUA – nici un serviciu de informatie s-a uitat dupa certificatul de nastere a lui Obama – daca nu e nascut in sua nu poate fi presedinte , sau dupa conturile de banca din elvetia al ui Mitt Romney , sau dupa faptul daca Clinton a mintit sau nu – asta nu e treaba lor dar a justitiei , presei etc)
  Deci tu spui ca in R serviciile de info coloecteaza informatie gen ” pare-se ca Ponta si-a plagiat lucrarea de doctorat si a sterpelit o tricicleta cind era in gtradinita ” sau ” liviu dragnea a zimbit cam mult lui cuconita X” sau ” judecatorul A de la curtea suprema s-auitat la o pagina porno” si le prezinta sefului lor Basescu? Si voi ce ce platiti taxe le platiti salarii „decente” pentru asta? Nu crezi ca asa incepe dictatura ? cum e folosita informatia asta de seful lor?
  Din punctul de vedere al serviciilor de informatii cred ca era o informatie de natura personala. daca cumva ar fi prezentat un ‘pericol’ la adresa R sau a primului ministru ar fi trebuit sa-l sesizeze si pe el…daca nu informatia practic poate deveni o arma de santaj complet incompatibila cu democratia

  N-am nimic impotriva ca presa (Nature) sa publice informatia. M-as fi asteptat la mai multa decenta din partea lor – sa realizeze ce e o confruntare politica iar informatia poate altera disputa – si sa publice informatia in Iulie .. cred ca mai putea astepta 2 saptamini…ma intreb daca ziaristul nu a primit o mica ‘atentie’…
  In general simpatizez cu PDLul si m-as lua de dl Ponta de masurile lui relatate de legea muncii (sindicatele din nou in control! alunga investitorii straini) , brambureala care se contureaza in educatie etc decit de teza lui de doctorat – o consider un atac la persoana nejustificat nici din partea pdl (daca ei au initiat asta ) si nic din partea presedintelui…

 7. Fiti amabila va rog, plasati un link pe blog unde sa putem citi in intregime lucrarea dvs. de doctorat. Ma intereseaza subiectul si abordarea.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Adrian Nastase « Motanul Incaltat - [...] PPE-ul a fost impotriva atunci! Noi si Ucraina! Nu este intamplator… Presedintele Basescu a vrut dintotdeauna o republica prezidentiala……

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.