„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on dec. 6, 2017 in International, Profesional | 0 comments

Întrevedere cu Tamar Khulordava, preşedintele Comisiei pentru Integrare Europeană a Parlamentului Georgiei

Am avut astăzi o foarte bună întâlnire de lucru cu doamna Tamar Khulordava, preşedintele Comisiei pentru Integrare Europeană a Parlamentului Georgiei. Am discutat atât despre relaţiile bilaterale excelente de care se bucură statele noastre; parcursul european şi euro-atlantic al Georgiei care trebuie să continue în acelaşi ritm accelerat; concluziile ultimului summit al Parteneriatului Estic sau subiectul liberalizării vizelor pentru cetăţenii georgieni de către Uniunea Europeană.

De asemenea, am convenit asupra unui plan de colaborare şi de acţiuni comune între Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Preşedinţiei Consiliului UE şi Comisia pentru Integrare Europeană a Parlamentului Georgiei cu obiective clare, inclusiv din perspectiva preluării de către România a primei Preşedinţii a Consiliului UE.

Dimensiunea parlamentară a Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene va avea ca prioritate promovarea Politicii Europene de Vecinătate, a Parteneriatului Estic și a procesului de extindere a Uniunii Europene, cu accent pentru Republica Moldova, Georgia si Ucraina.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.