„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on mai 5, 2016 in International, Politic | 0 comments

Întrevedere cu parlamentarul german, domnul Christian Flisek

3 7

​Am avut astăzi o întrevedere cu parlamentarul german Christian Flisek. Am discutat despre relaţia bilaterală, despre consolidarea cooperării inter-parlamentare între ţările noastre precum şi despre subiecte de prim-plan pe agenda europeană, precum răspunsul la actuala criză migraţionistă.

Referitor la situaţia refugiaţilor şi propunerea recentă venită din partea Comisiei Europene, am subliniat că poziţia noastră, exprimată prin opiniile Comisiei pentru afaceri europene adoptate de plenul Camerei Deputaţilor, a fost întotdeauna şi va rămâne în favoarea acceptării refugiaţilor pe bază de voluntariat. Noi susţinem în continuare că principiile fundamentale trebuie respectate, reflectând inclusiv o consultare reală a statelor membre, lucru agreat şi de domnul deputat Flisek.

O soluție reală şi comprehensivă nu poate ignora situația internă și punctul de vedere al fiecărui stat membru al Uniunii Europene. Deciziile în gestionarea crizei migraţiei trebuie asumate prin consens, nu prin impunere. Este nevoie, la nivelul Comisiei Europene, de o strategie pe termen mediu şi lung pentru soluţionarea crizei migraţiei, inclusiv prin găsirea soluţiilor în ţările de origine şi de tranzit.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, am convenit cu domnul Flisek asupra importanţei intensificării dialogului la nivel parlamentar, inclusiv între parlamentarii social-democrați, membri ai Comisiilor pentru afaceri europene din statele membre UE.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.