„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on mai 29, 2019 in International, Politic, Profesional | 0 comments

Întrevedere cu Åsa Lindestam, prim-vicepreședinte al Parlamentului Suediei

Am avut o întrevedere foarte bună cu Åsa Lindestam, prim-vicepreședinte al Parlamentului Suediei.
Am subliniat că dorim să impulsionăm dialogul politico-diplomatic, extrem de necesar în actualul context european, iar exercitarea de către România a Președinției Consiliului UE reprezintă o oportunitate în acest sens, mai ales că România și Suedia sunt țări cu poziții similare pe mai multe subiecte de actualitate.
Am cooperat deschis pe mai multe din domeniile de interes și pentru partea suedeză, precum bunăstarea socială a cetățenilor, egalitatea de șanse, educație, asistență socială, lupta împotriva criminalității, coordonarea pozițiilor privind agenda europeană. Susținem extinderea și aprofundarea colaborării pe aceste teme, precum și o cooperare mai strânsă între parlamentele noastre, inclusiv în cadrul Grupului parlamentar de prietenie România – Suedia.
Am reiterat că Guvernul României acordă o importanță deosebita egalității de gen. Am subliniat că Președinția României la Consiliul UE a promovat și susținut initiative legislative legate de progresul social și reducerea decalajelor de dezvoltare, respective egalitate de șanse între femei și bărbați pe piața muncii și mediul de afaceri, precum și asigurarea accesului la educație și formare pentru categoriile defavorizate.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.