„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on nov. 19, 2018 in Economic, International, Politic, Social | 0 comments

Întrevedere cu Andrew Mitchell, comisarul pentru comerț cu Europa al Marii Britanii

Împreună cu domnul Andrew Mitchell, comisarul pentru comerț cu Europa al Marii Britanii

Mulțumiri pentru fotografii domnului Adrian Pîclișan!

Am avut astăzi o întrevedere foarte bună cu domnul Andrew Mitchell, comisarul pentru comerț cu Europa al Marii Britanii. Am discutat pe teme de prim-plan în relația bilaterală –actualizarea, dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre România și Marea Britanie, prin adaptarea lui la noile realități europene în contextul Brexit. De asemenea, am stabilit că  aprofundarea și consolidarea legăturilor economice dintre România și Marea Britanie se numără printre prioritățile noastre comune.

În cadrul discuțiilor a fost subliniată importanța Parteneriatului Strategic cu Marea Britanie, un parteneriat care unește țările noastre deja de 15 ani, cu o fundație solidă în domeniul securității, economic, cultural și educațional. Am subliniat că România va continua să susțină ca Marea Britanie să rămână cât mai apropiată de Uniunea Europeană și după operaționalizarea Brexit.

Am transmis, de asemenea, ca România are o comunitate importantă în Marea Britanie, o comunitate bine integrată în societatea britanică, un adevărat liant între cele două state. Tocami de aceea, în cadrul discuțiilor, am accentuat necesitatea respectării drepturilor românilor care locuiesc în Marea Britanie și ale familiilor lor.

Schimburile comerciale dintre țările noastre au atins un record istoric anul trecut, însă cred că există în continuare un potențial neexploatat, care poate aduce câștiguri reciproce însemnate pentru ambele state.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.