„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on sept. 1, 2009 in Politic | 0 comments

Infantilism politic in ceea ce priveste reforma in educatie

M-am abtinut sa comentez prea mult ultimile demersuri in acest domeniu pentru a nu da din nou nastere la fel si fel de discutii, discutii inutile, nascute mai degraba din orgoliile unora decat din argumente propriu zise.

Desi pot intelege argumentul ca sunt legi care au zacut ani de zile prin diverse sertare din Parlament nu am fost si nu sunt de acord cu asumarea raspunderi pe pachetul legilor educatiei pentru simplul motiv ca pentru a asigura stabilitatea legislativa care sa dea predictibilitatea atat de necesara acestui domeniu de siguranta nationala orgoliile nu au ce cauta iar cei care nu sunt in stare sa inteleaga acest lucru atunci ar face bine sa plece acasa.
Aceste legi trebuiesc asumate si sustinute de catre toti: de la partidele politice, sindicate, societatea civila pana la asociatiile de parinti, de studenti si de elevi. Numai asa se pune capat experimentelor pe copii.

Ieri am asistat la declaratii care mai de care mai „interesante” ca sa fiu politicoasa in exprimare.
Ba ca se asuma raspunderea pe pachetul propus de Andronescu, ba ca s-a lucrat un alt pachet de nu stiu ce grup de la Primul Ministru, ba ca Pachetul Miclea e asa si pe dincolo, ba ca pachetul Andronescu e nu stiu cum, ba ca pachetul propus de Adomnitei este mai cu mot si exemplele pot continua.

Un lucru este clar: chiar daca se vor adopta prin asumare de raspundere maine, poimaine sau peste 2 luni aceste legi nu vor fi aplicabile noului an scolar. Lucru confirmat de la sindicate pana la ministru sau prim ministru.
Atunci care mai este motivatia urgentei si incapatanarea asumarii raspunderii cand aceste legi pot fi foarte simplu trimise in Parlament cu solicitarea expresa ca in aceasta sesiune parlamentara sa se adopte altfel Guvernul isi va asuma raspunderea? Exact asa cum s-a intamplat si pe Codurile din justitie?!

Demersurile din ultimile zile sunt dovada de infantilism politic. PSD nu trebuie sa cedeze acestui infantilism politic.

Pachetul de legi pe educatie a devenit numai miza electorala in coalitie si nu miza pentru reforma reala in scoala romaneasca.

Nu sunt naiva, inteleg ca este campanie electorala, dar ce ar fi ca aceasta clasa politica sa lase deoparte interesele meschine de grup si sa poata colabora pe proiecte de interes national cum ar fi scoaterea educatiei din disputele politice dambovitene?!

Nesansa Romaniei a fost/este ca de 20 de ani se afla in permanenta campanie electorala si majoritatea legilor/masurilor nu au fost luate pentru si pe ratiuni corecte ci pentru interese de grup, de moment.

In ceea ce priveste educatia intreaga clasa politica are o nota restanta de plata. Ce ar fi sa inceapa sa isi achite nota de plata si sa ia ghearele de pe educatie?!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.