„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on apr. 11, 2013 in Politic | 0 comments

Guvernul USL. Guvernul faptelor

In aceste zile, agenda publica a fost acoperita, din pacate, de o serie de evenimente lipsite de fapt de relevanta pentru cea mai mare parte a romanilor. Romanii nu sunt interesati de certuri inutile, de teme false, ci de situatia lor de zi cu zi.

La aproape un an de la preluarea guvernarii Romaniei de catre USL, situatia economica a tarii s-a schimbat in bine, la fel si ca situatia unei bune parti din cetatenii acesteia tari, odata cu reperarea nedreptatilor de care au avut parte de la fostele guverne ale PDL.

Echitatea sociala si grija fata de situatia generatiilor viitoare reprezinta marile schimbari aduse de USL in aceste luni in care misiunea noastra a fost aceea de a corecta nedreptatile fostei guvernari, de a curata coruptia lasata in urma de PDL si de a da sperante pentru economie.

Am renuntat la modelul traiului pe datorie.

Ne imprumutam din ce in ce mai putin, reducand astfel presiunea de pe spatele generatiilor urmatoare (nu ne mai obligam copiii sa ne plateasca consumul din prezent).

Consolidarea fiscala are loc la pachet cu refacerea salariilor bugetarilor taiate in 2010, prin cresterea pensiilor cu 4%. Reformele le facem cu oameni si pentru oameni.

Si iata ca politicile noastre au dat rezultate:

 1. INS a anuntat o crestere estimata a economiei, in 2012, de 0,7% in termeni reali, cu mult peste ritmul anticipat anterior, de 0,3%.

  • Suntem singura tara din regiune cu evolutie economica pozitiva in 2012.

 2. Avem o crestere semnificativa a exporturilor – comparativ cu februarie 2012, exporturile au crescut cu 10,8% la valori exprimate in lei.

 3. Avem cel mai mic deficit al balantei comerciale din ultimii 10 ani (mai mic cu 1,29 miliarde lei fata de cel inregistrat in februarie anul trecut), ne-am incadrat in tinta de deficit trimestrial stabilita cu FMI.

 4. Avem incasari de peste 10% crestere (fata de primul trimestru al lui 2012) atat la TVA, la accize, cat si la impozitul pe venit.

 5. Economia asigura plata salariilor si pensiilor (prin bugetul public), in conditiile in care a crescut salariul minim si pensiile au fost indexate.

 6. S-au reluat plati din fondurile europene, prin deblocarea unor proiecte importante (POSDRU, POS Mediu). In total, pe programele europene au fost date 5,4 mld. euro, din care contributia UE: 4,8 mld. Euro (28 % din alocarea UE 2007–2013).

 7. Avem un succes al privatizarii Transgaz pe bursa, care trebuie salutat – avem o suprasubscriere de 269%. Oferta se va incheia in cateva zile.

 8. Ponderea datoriei publice in PIB se reduce din acest an.

 9. Reducem arieratele, inlaturam gaurile negre, crestem eficienta. 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.