„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on sept. 19, 2018 in Economic, International, Politic | 1 comment

Forumul de Afaceri România – India

Am fost onorată să particip la Forumul de Afaceri România – India, găzduit, în acest an, la București. Evenimentul a beneficiat de o participare de nivel înalt, în prezența vicepreședintelui Indiei, Shri M. Venkaiah Naidu, a președintelui Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, a ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, a ambasadorului Indiei în România Thanglura Darlong și a numeroși invitați din mediul de afaceri român și indian.

În mesajul prezentat din partea prim-ministrului Viorica Dăncilă am subliniat că organizarea Forumului de Afaceri România – India reprezintă un reper important în cooperarea și prietenia noastră de lungă durată cu India și poporul indian.

De asemenea, am evidențiat că vizita în România a vicepreședintelui Republicii India, domnul Venkaiah Naidu, are o relevanță deosebită pentru relațiile bilaterale româno-indiene, mai ales în contextul aniversării – în acest an – a 70 de ani de relații diplomatice și a 5 ani de parteneriat extins între România și India. Această vizită la nivel înalt are implicații pe mai multe paliere –  parlamentar, guvernamental și în sfera mediului de afaceri -, și reflectă interesul nostru comun de a consolida dialogul politic și economic dintre România și India.

Totodată, în mesajul prezentat, am reiterat deschiderea Guvernului Dăncilă pentru susținerea mediului de afaceri, ca vector al aprofundării parteneriatului dintre România și India. Am apreciat angajamentul companiilor indiene de a investi în România și disponibilitatea companiilor românești pentru a dezvolta parteneriate cu India. Am subliniat că ne dorim ca această tendință să se consolideze, inclusiv printr-o prezență mai activă a companiilor românești pe piața indiană și a companiilor indiene pe piața românească, în toate domeniile care pot contribui la creșterea prosperitatea și bunăstarea popoarelor român și indian.

1 Comment

  1. Thank you so much. Both countries have deeper connection between the people’s, culture and traditions. Mrs.Ana bringing something unique wisdom knowledge to each country’s.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.