„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on sept. 3, 2018 in Cultural, International, Profesional | 0 comments

Festivalul Ambasadelor, ediția a 4-a

Numit simbolic ”Festivalul Mondial al Experiențelor”, dedicat în acest an ”Sunetelor Lumii” și reunind 70 de misiuni diplomatice, institute culturale, comunități etnice și minorități naționale și peste 80 de artiști din întreaga lume, acest eveniment reprezintă o mare oportunitate de a sărbători diversitatea și de a celebra, într-o manieră autentică, cultura și arta țărilor reprezentate în România.

Și pentru că în acest an sărbătorim Centenarul Marii Uniri, ediția dn acest an a Festivalului Ambasadelor are o semnificație suplimentară pentru reiterarea angajamentelor României de a promova respectul reciproc, înțelegerea și toleranța. Sunt valori care reprezintă fundamentul acțiunilor noastre externe. Recunoaștem în mod deosebit că dezvoltarea unei înțelegeri reciproce este o necesitate într-o lume aflată în continuă schimbare.

România este determinată să-și amplifice profilul internațional prin încurajarea culturii și a noului val de artiști și muzicieni, care pot fi descoperite și prin deschiderea noastră pentru explorarea întregului potențial al relațiilor noastre culturale, definit prin dialogul și coproducția evenimentelor culturale.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.