„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on mart. 11, 2013 in Aparitii media, Politic | 1 comment

Emisiunea de astazi de la RTV

 

Iata si o selectie cu interventiile mele din cadrul emisiunii:

1 Comment

 1. D-na Birchall,
  Apropo de USL as dori sa-mi permiteti sa va spun ceva… Tot acest turmoil vine de la raspunsul dat de Dl. Crin Antonescu la declaratiile facute de Dl. Dragnea.
  Dl. Dragnea a ridicat in mod public o problema, desi, dupa parerea mea,nu trebuia sa faca acest lucru pentru ca astfel de chestiuni tin de bucataria interna a USL si trebuiau discutate in interiorul aliantei:
  „Nu cred că putem vorbi de o migraţie a pedeliştilor în PNL, dar eu vă pot spune foarte sincer, eu nu sunt foarte fericit sau n-aş fi foarte fericit dacă aceste intrări în PNL din partea PDL s-ar înmulţi, pentru că poate să reprezinte un risc pentru USL.”
  Dl. Antonescu iata ce a gasit de cuviinta sa raspunda, tot public:

  „Exact aşa cum eu, împreună cu colegii din conducerea PNL, am putut să prevenim fisuri atunci când a existat impresia că PSD, că domnul Ponta, că domnul Dragnea s-au apropiat de Traian Băsescu mai mult decât lăsau impresia în campania electorală, aşa sunt convins că şi conducătorii PSD vor găsi capacitatea şi mijloacele pentru a preveni interpretări greşite sau fisuri”, a fost mesajul lui Antonescu pentru partenerii de guvernare.[…]
  Ce este interesant că, în timp ce par mult mai cooperanţi cu preşedintele Băsescu, lucru pentru care nu i-a criticat nimeni în PNL, cei din PSD par extrem de temători în legătură cu venirea unor oameni din PDL la noi. Încă o dată o spun, nu avem de-a face cu un asemenea fenomen, nu au niciun motiv de îndoială, nici cei din PSD şi mai ales alegătorii noştri”, a spus Antonescu.”

  Sursa: Mediafax

  Toata problema este intrarea D-lui Stanisoara in PNL. In loc sa vorbeasca foarte mult si sa alimenteze suspiciuni legate de USL, eu cred ca era mult mai bine daca Dl. Antonescu ar fi raspuns scurt si sec: „Nu exista niciun risc pentru USL” Putea sa adauge: „Nu vad de ce venirea unui singur om – Dl. Stanisoara – sa alimenteze astfel de suspiciuni de risc pentru USL”. In loc sa spuna asa, Dl. Antonescu considera ca PSD, Dl. Ponta, Dl. Dragnea au dat „impresia” ca „s-au apropiat de Traian Băsescu mai mult decât lăsau impresia în campania electorală, aşa sunt convins că şi conducătorii PSD vor găsi capacitatea şi mijloacele pentru a preveni interpretări greşite sau fisuri”, lasand „impresia” in spatiul public ca exista deja un conflict in interiorul USL. Eu m-am obisnuit cu declaratiile D-lui. Antonescu, dar acestea confirma ceea ce spunea Dl. Ponta mai demult: starnesc confuzii. Dl. Antonescu nu vede nici acum de ce lumea e surprinsa caci „nu e pentru prima data cand domnia sa spune anumite lucruri”. Nu vedea nici de ce PSD era surprins cand in 2010 a fost invitat la BPN al PSD si a declarat: „Nu ma duc pentru ca nu sunt comunist si nu vreau sa fac bine cu forta cuiva”. E greu de inteles de ce Dl. Antonescu a atacat pentru a doua oara PSD, spunand ca a lasat impresia ca s-a apropiat de Traian Basescu. Si aici Dl. Ponta are dreptate cand arata ca trebuie sa aiba o relatie institutionala corecta cu Presedintele – asta nu inseamna ca a lasat impresia ca s-a apropiat de Traian Basescu -, altfel tara ar deveni neguvernabila. Iar in ceea ce priveste ruperea USL acum nu cred ca ar fi de bun augur pentru PNL si nici pentru PSD: e un lucru prematur. Dupa alegerile prezidentiale de la anul se poate avea in vedere si o astfel de posibilitate. Daca USL s-ar rupe acum, cei care ar beneficia de acest lucru ar putea fi PDL si Traian Basescu.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.