„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on apr. 3, 2015 in Comunicate, Politic | 0 comments

‘Dreptate până la capăt’ înseamnă că banii şi bunurile recuperate în instanţă trebuie să se întoarcă în folosul comunităţilor şi al cetăţenilor

official

‘Dreptate până la capăt’ înseamnă că banii şi bunurile recuperate în instanţă trebuie să se întoarcă în folosul comunităţilor şi al cetăţenilor

COMUNICAT DE PRESĂ

Referitor la proiectul de lege de înfiinţare a agenţiei pentru identificarea și administrarea bunurilor indisponibilizate, lansat în dezbatere de Guvern, deputatul PSD Ana Birchall a declarat că “sumele şi bunurile confiscate prin deciziile definitive ale instanţelor trebuie gestionate unitar şi valorificate în interesul cetăţenilor”.

“Înființarea unei noi structuri specializate în recuperarea prejudiciilor din dosarele penale va ajuta să se întoarcă la bugetul statului cât mai mult din sumele de bani și bunurile a căror confiscare a fost decisă de instanță. Este esenţială recuperarea prejudiciilor cauzate statului, în mod special în cazurile de corupţie. De asemenea, este important ca sumele şi bunurile confiscate să fie gestionate unitar şi valorificate în interesul cetăţenilor”, a declarat Ana Birchall.

“Faptul că instituţiile publice vor putea cere agenţiei identificarea imobilelor care să fie folosite drept unităţi medicale, școli sau sedii ale administraţiei centrale sau locale este un aspect foarte important în proiectul de lege înaintat Parlamentului”, a subliniat deputatul PSD Ana Birchall.

“Am afirmat tot timpul că ‘Dreptate până la capăt’ înseamnă şi că banii şi bunurile recuperate în instanţă trebuie să se întoarcă în folosul comunităţilor şi al cetăţenilor. De aceea, salut iniţiativa Ministerului Justiţiei şi a Guvernului şi voi susţine în dezbaterea proiectului de lege în Parlament necesitatea adoptării sale cu prioritate”, a declarat în încheiere deputatul social-democrat Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.