Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 25, 2016 in Comunicate, International, Politic

Delegaţia Comisiei pentru afaceri europene din Camera Inferioară a Parlamentului Poloniei va avea o întâlnire cu reprezentanţii comisiei omoloage din Parlamentul României

deputat

Delegaţia Comisiei pentru afaceri europene din Camera Inferioară a Parlamentului Poloniei, aflată într-o vizită oficială în România la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor Ana Birchall, va avea o întâlnire cu reprezentanţii comisiei omoloage din Parlamentul României

ANUNŢ DE PRESĂ

Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor va primi, marţi, 26 aprilie a.c., vizita delegaţiei Comisiei pentru afaceri europene din Camera Inferioară a Parlamentului Poloniei (Siemul Poloniei), vizită efectuată la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri europene Ana Birchall. Întâlnirea membrilor celor două comisii va avea loc la ora 10:30, la sala de şedinţe a Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor (nivel P, corp B2).

Delegaţia poloneză va fi primită de Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor şi de  E.S. domnul Marcin Wilczek, ambasadorul Republicii Polone la București. Delegaţia este condusă de către doamna Izabela Kloc, președintele comisiei şi din aceasta vor mai face parte domnul Piotr Apel, vicepreședintele comisiei, domnul Dominik Tarczyński, membru al comisiei, precum şi doamna Kaja Krawczyk, șeful Direcției Afaceri Europene.

Printre temele ce vor fi dezbătute în cadrul dialogului dintre cele două comisii se numără aspecte prioritare în relaţia bilaterală şi de actualitate la nivelul UE, precum colaborarea româno-polonează în domeniile politic, economic şi al securităţii, agenda regională, migraţia, terorismul, Brexit-ul, situaţia Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii.

„Dialogul interparlamentar reprezintă o componentă cu o importanță specială pentru promovarea colaborării dintre țările noastre. După 1990, relațiile dintre instituțiile noastre legislative au fost marcate de numeroase contacte și vizite la toate nivelurile. Totodată, cred că este în interesul ţărilor noastre ca buna colaborare în plan politic să fie dublată şi de o intensificare a schimburilor economice. România poate deveni un hub regional pentru investitorii din Polonia şi din regiunea noastră”, a declarat Ana Birchall.

Presa este invitată să participe la eveniment. Accesul reprezentanților mass-media acreditați la Camera Deputaților se face pe la intrarea S2. Jurnaliștii care doresc să participe la dezbaterea publică și nu sunt acreditați la Parlament sunt rugați să trimită o cerere de acreditare temporară, fie prin fax la 021-312.08.27, fie prin e-mail la adresa flux@cdep.ro.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.