„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on dec. 15, 2012 in Politic | 5 comments

De ieri deputat cu acte in regula in Colegiul Uninonimal nr.5 Vaslui

si pentru echipa mea de campanie nu putea sa lipseasca Voltaj ….sunt sigura ca nu s-au saturat de cat Voltaj au ascultat, in fiecare seara, la sfarsitul unei zile de campanie!!!

5 Comments

 1. Iata ca pana la urma ati ajuns unde va e locul. Sper ca v-au ajutat putinele mele vorbe.
  Pana acum a fost usor, greul incepe acum.
  Esti acum in fata cu oglinda, din tine se fac 2 – cetateanul Ana (cel revoltat de inechitate, de hotie de plafonarea generala si parlamentarul Ana. Sper ca cetateanul Ana o sa fie strict cu parlamentarul si atunci cand parlamentarul o sa-i spuna ca a facut destule, ca a obosit si ca nu sunt lucrurile asa cum spera si credea ea, cetateana sa-i dea o palma zdravana si sa-i aminteasca de ce s-a dus acolo si ca atunci cand stia si nu putea era altfel.
  In viata unii oameni stiu, altii stiu si pot, altii stiu, pot si fac. Iar cei care sunt in ultima categorie sunt putini. Am speranta ca stau de vorba cu unul. Cu toate rezervele mele fata de partidul pe care il reprezinti, fata de alianta asta, de felul in care a ajuns la putere, si de toate singura mea bucurie, cu toata sinceritatea, e ca ai ajuns unde trebuie.
  Ai mare grija ce si cum faci, nu lua decizii la cald, nu lasa pe altii sa te convinga de lucruri in care nu crezi, si nu crede in chestii fara sa le verifici.

  Un mic exemplu care sa dea de gandit:
  Evaziunea fiscala este singura sansa de profit pentru cam 60% din afacerile din Romania. A crede ca evaziunea fiscala poate fi inlaturata FARA a face pasi care sa asigure ca afaceristii nu intra in colaps e sinucidere economica. IMM-urile, cheia prosperitatii stangii, sunt cele mai vulnerabile si cele mai ignorate in realitate desi se vorbeste non-stop despre ele.
  In realitate decat sa deschizi asa ceva mai bine joci banii la ruleta, ai mai multe sanse.
  Avem nevoie de producatori, nu de comercianti, avem nevoie de inovatori, nu de francize, avem nevoie de oameni, nu de programe.
  Diaspora e coapta, avem circa 2 milioane de oameni specializati care vor sa vina acasa, sa devina anteprenori. Oamenii astia trebuie momiti, atrasi, mituiti daca trebuie sa se intoarca si sa munceasca in tara, sa puna umarul la ridicarea casei lor, nu a vecinilor.
  Daca in urmatorii 4 ani nu reusiti sa faceti asta, suprapus cu dezastrul demografic, ma tem ca Romania nu va mai fi niciodata ceea ce ar putea sa fie.
  Nu mai aveti timp, s-a irosit. Acum se poate si acum trebuie.
  Dumnezeu sa va lumineze.

  • Trahanache
   multumesc pentru cuvintele frumoase dar mai ales pentru sfaturile pertinente….si contez pe tine in continuare.

 2. D-na Birchall,
  Dupa parerea mea, n-ar strica sa faceti o analiza asupra situatiei economice a zonei Zorleni-Barlad si sa identificati caile de dezvoltare economica a acestei zone. Cum poate fi ridicat din punct de vedere economic Vasluiul? Mai ales ca sunteti si consilier al primului ministru. Cum poate redeveni Barladul un important centru cultural? Ce lucrari de infrastructura ar trebui demarate? Care ar fi oportunitatile de afaceri in zona, cum se pot acestea dezvolta? De asemenea ramane o problema dezvoltarea economica in mediul rural. Care trebuie rezolvata pozitiv.

  @trahanache

  ” Oamenii astia trebuie momiti, atrasi, mituiti daca trebuie sa se intoarca si sa munceasca in tara, sa puna umarul la ridicarea casei lor, nu a vecinilor.”

  De acord in unele privinte… Dar eu as spune ca mai trebuie sa-i dai si o mana de ajutor vecinului. Ca se tot zice despre noi, romanii, ca avem ca deviza: „Sa moara capra vecinului”. Poate n-ar strica sa incercam sa fim solidari, mai solidari. Ca sa iesim din atomizarea care ne-a cuprins pe toti. Ca sa fim un popor si nu o populatie.

  Pe de alta parte, sunt de acord sa-i si „mituiesti”, dar nu sunt de acord sa-i minti, sa-i pacalesti… Eu de asta si spuneam mai sus de oportunitatile de afaceri: ei trebuie sa stie exact ce-i asteapta aici, daca se intorc. Pe de alta parte, aceste oportunitati de afaceri, mediul de afaceri in general, trebuie sa fie imbunatatit, dezvoltat, trebuie sa fie atractiv tocmai pentru ca acesti oameni sa se intoarca si sa poata demara aici o afacere in cele mai bune conditiuni si sa poata avea aici perspective de succes si de dezvoltare a afacerii. Oamenii acestia trebuie sa vada, sa constate la modul concret o imbunatatire a lucrurilor aici din punct de vedere economic. Altminteri la ce sa se intoarca? Partea proasta este ca nu prea au motive sa se intoarca. Adica, cel putin acum, au motive mai mult sa plece in afara sa lucreze. Dar, spre exemplu, daca Barladul s-ar dezvolta economic, daca ar fi atrase in zona investitii mari, ar putea atrage si forta de munca din comunele invecinate (precum Zorleni) si ar face posibila dezvoltarea zonei. Ar stimula dezvoltarea pe orizontala a IMM-urilor si atunci poate ca cei plecati s-ar gandi sa se intoarca sa inceapa ceva aici, mai ales daca aici ar castiga mai bine decat afara.

 3. Buna Ana,
  Vad ca ai ajuns deputat. Stii care e curiozitatea?! Stiam ca au fost alegeri in Romania. M-am gandit la cateva zile ca deja se stiu rezultatele. Dar nu m-a interesat sa verific daca ai iesit. De fapt nu-ti prea mai vizitez blogul.
  Ma bucur sa constat ca EXACT in ziua acestui post mi-a venit ideea sa intru pe blog si sa constat minunatia 🙂
  Cred ca exista un fir de prietenie care ne mai leaga si poate ti-am simtit bucuria de la 1-2 mii km distanta 🙂
  Vorbesc de prietenia noastra la un post despre politica.. Ca sa nu-i derutez pe cititori, este vorba de admiratia pe care am simtit-o pt Ana pana la un moment dat. Apoi cred ca revolta pe care am manifestat-o in cuvinte taioase era indreptata impotriva femeilor in general, nu a ta. De fapt asta e si ideea, promovarea unui feminism constructiv.
  Nu te voi felicita 🙁 pt ca nu mai am nicio consideratie pt sistemul politic actual, dar ma bucura bucuria ta… Parca erai f galagioasa in mintea mea ieri: „Am castigat, am castigat” 🙂
  Uite o melodie draguta, pentru tine..
  http://youtu.be/ZpeJhS8POtM

 4. Eu v-aş întreba relativ la comisia în care veţi activa…

Trackbacks/Pingbacks

 1. Rezultatul alegerilor – PPDD. Analiza « Motanul Incaltat - [...] Este limpede ca postura de partid de opozitie ii convine cel mai mult lui Dan Diaconescu. Este si mult…
 2. Guvernul Ponta « Motanul Incaltat - [...] lui Radu Mazare: de ce? Tema da nastere, intr-adevar, la multe speculatii… Dupa parerea mea, PSD [...]
 3. O bomba terorista! « Motanul Incaltat - [...] ideea cum ca e vorba de oameni cu probleme psihice. Mi-e greata de ideile false! Trebuie sa fie foarte…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.