„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on nov. 25, 2013 in Politic | 0 comments

Conferinta regionala APCE cu tema „Violenta asupra femeilor si Conventia de la Istanbul” (II)

Ana Birchall (PSD), membră a reţelei parlamentare a APCE constituită cu scopul de a elimina violenţa împotriva femeilor a condus astăzi conferinţa regională APCE cu tema „Violenţa asupra femeilor şi Convenţia de la Istanbul” organizată pentru prima oară la Bucureşti.

Ana Birchall, deputat PSD: „Astăzi, cu ocazia Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, mă bucur că am avut ocazia să dăm un semnal puternic împotriva acestui flagel social, la nivelul întregii regiuni, alături de membri şi experţi ai APCE, alături de membri ai parlamentelor naţionale ale Bulgariei, Republicii Moldova, Ungariei şi Serbiei şi cu sprijinul membrilor Guvernului României.”

La invitaţia lansată de deputatul PSD Ana Birchall, reţeaua parlamentară a APCE constituită în vederea eliminării violenţei şi discriminării împotriva femeilor a acceptat organizarea conferinţei regionale pe tema violenţei împotriva femeilor şi Convenţiei de la Istanbul, în România, pentru prima oară în istoria acestor întâlniri.

„Violenta împotriva femeilor este în fapt violenţa împotriva drepturilor omului fiind una din numeroasele forme de discriminare. Prin semnarea şi ratificarea Convenției de la Istanbul, guvernele se obligă să schimbe legile, să introducă politici publice şi să aloce resursele necesare pentru a crea o zonă de toleranţă zero faţă de violenţele împotriva femeilor de orice fel: atât fizică, cât şi tacită, psihică, emoţională şi financiară” a declarat deputatul PSD Ana Birchall, parlamentar de referinţă al României la APCE pe problema violenţei asupra femeilor şi discriminării de gen.

„Astăzi, inclusiv prin mesajul adresat conferinței de către  Premierul Victor Ponta, am primit asigurări ferme din partea Guvernului României că procesul de semnare a Memorandumului de ratificare a Convenţiei de la Istanbul se va finaliza în curând. Mulțumesc celor două ministere care au inițiat  Memorandumul pentru semnarea şi ratificarea Convenției de la Istanbul, Ministerul Muncii şi respectiv Ministerul Afacerilor Externe şi îmi exprim speranţa că şi celelalte ministere implicate în acest proces vor da avize favorabile cat mai curând posibil. Aştept cu nerăbdare ca România să devină al 9-lea stat care ratifică Convenţia asupra prevenirii şi combaterii violenţei împotriva femeilor” a declarat Ana Birchall.

Tina Acketoft, preşedinta Comisiei pentru egalitate şi non – discriminare din APCE  a declarat în cadrul unei conferinţe de presă organizate în cadrul evenimentului, că îi mulţumeşte doamnei Ana Birchall pentru toate eforturile pe care le-a depus pentru apărarea drepturilor femeilor, făcând astfel referire la proiectul de lege iniţiat de deputatul PSD, privind egalitatea de şanse şi de tratamente între femei şi bărbaţi. Tina Acketoft este de părere că Ana Birchall, prin acţiunile pe care le-a întreprins, la nivel naţional şi regional, şi-a câştigat titlul de ambasador regional al drepturilor omului.

„Conferinţa regională ne-a dat ocazia tuturor să comunicăm şi să împărtăşim experienţa dobândită în lupta pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor şi mă bucur că România, prin acest eveniment, devine un centru de dialog regional pe aceste probleme” a spus Ana Birchall.

„Concluziile rămân strâns legate de semnarea, ratificarea şi aplicarea Convenţiei de la Istanbul, care devine un instrument foarte valoros, pentru toate statele semnatare, în abordarea legislativă şi socială a problemelor de violenţă şi discriminare împotriva femeilor. Împreună cu colegele mele vom continua campania pe care am inițiat-o recent la Hunedoara: „Protejați Familia. Stopaţi violenţa, care pe lângă violenţa împotriva femeilor consideră o problemă de maximă importanţă şi violenţa asupra copiilor.” a adăugat Ana Birchall. 

La finalul conferinţei Ana Birchall a mulţumit tuturor pentru participare şi susţinere şi a reiterat faptul că tratarea fenomenului violenţei împotriva femeilor trebuie să aibă loc la nivelul tuturor statelor din regiune prin eforturi legislative comune care derivă din Convenţia de la Istanbul. 

Echipa AB

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.