„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on nov. 16, 2015 in Politic | 0 comments

Comisiile pentru Buget, finanțe și bănci din Parlament au avizat favorabil desemnarea doamnei Anca Dana Dragu Paliu în funcția de Ministru al Finanțelor Publice

 

 

 

 

 

 

 

IMG-20151116-WA0003

 

În ședința Comisiilor pentru Buget, finanțe și bănci din Parlament am avizat favorabil desemnarea doamnei Anca Dana Dragu Paliu în funcția de Ministru al Finanțelor Publice. În discuțiile purtate am apreciat deschiderea și profesionalismul doamnei ministru desemnat care a recunoscut că preia România într-o situație stabilă din punct de vedere economic și cu măsuri economice bugetate pentru exercițiul financiar al anului următor. Astfel modelul economic propus de Guvernarea PSD, UNPR, ALDE , un model bazat simultan pe măsuri de relaxare fiscală ca și pe măsuri de protecție socială, s-a dovedit un model de succes. Întrebările pe care le-am adresat doamnei Anca Paliu au fost următoarele:
• Veți continua programul de relaxare fiscală început de Guvernul Ponta, program care își arată deja roadele pozitive?
• Care sunt măsurile la care vă gândiți pentru a continua trendul pozitiv de creștere a gradului de colectare a taxelor și impozitelor?
• Aveți în plan anumite măsuri pentru executarea datoriilor și recuperarea prejudiciilor care în prezent se realizează destul de greoi?
• Aveți în vedere aplicarea alocării de 2% din PIB pentru apărare?
• Ce sperați să realizați într-un an de zile?
• Ați dori să mă sprijiniți cu expertiza dumneavoastră profesională în redactarea normelor de aplicare a Legii insolvenței persoanelor fizice pentru ca aceasta să fie funcțională începând cu 2016?
• Cum vă poziționați în raport cu Legea conversiei creditelor și în special în raport cu cei care au credite în CHF? Pentru întărirea încrederii între debitor și creditor este necesară rezolvarea acestei situații.
Sper ca împreună cu doamna ministru să avem o colaborare bună pentru interesul României!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.