Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 12, 2015 in Comunicate, Politic

Ca parlamentari, avem datoria de a îmbunătăți legislația astfel încât înșelătoria prin metoda „accidentul” să fie stopată

11043200_651672664944505_3756178131054752995_n

Ca parlamentari, avem datoria de a îmbunătăți legislația astfel încât înșelătoria prin metoda „accidentul” să fie stopată

COMUNICAT DE PRESĂ

Deputatul PSD Ana Birchall a susţinut în declaraţia politică din această săptămână că escrocheria prin metoda „accidentul” are deja o amplă dimensiune socială și a făcut apel la optimizarea cadrului legislativ pentru a combate înșelătoria. “Practic, nu există judeţ care să nu fie afectat de această nouă înşelăciune, metodă care câştigă tot mai mult teren. Numai în judeţul Vaslui, în care se află şi colegiul în care am fost aleasă deputat, pe anul 2014 există câteva sute de plângeri depuse la Poliţie de către oameni care au căzut pradă acestei înşelătorii, practicată deja la scară largă”,  a declarat Ana Birchall.

Deputatul social-democrat a subliniat că, de cele mai multe ori, autoritățile nu pot interveni eficient, pentru că mecanismul este perfecţionat de către escroci. “Înșelătoriile de acest fel trebuie urgent stopate. Din păcate, Poliţia are de foarte multe ori mâinile legate în astfel de cazuri, tocmai pentru că apelurile telefonice sunt efectuate de pe numere corespondente unor cartele preplătite ce pot fi achiziţionate de către oricine, fără ca datele personale ale celor care cumpără cartelele să le fie solicitate de către cei care le comerciază. În plus, identificarea după numerele conturilor bancar în care victimele înşelătoriei trimit banii este foarte dificilă, mai ales pentru că acele conturi aparţin unor interpuşi, şi nu direct celor care comit escrocheriile. Mai nou, delincvenţii s-au perfecţionat şi, în multe cazuri, nu mai pretind trimiterea banilor în conturi bancare, ci vin ei personal la uşile victimelor pentru a-i procura, mizând tocmai pe faptul că bătrânii preferă să îşi ţină economiile la saltea decât să-i depună la bănci”, a mai adăugat deputatul Ana Birchall.

În acest context, deputatul PSD a pledat în favoarea creării unui cadrul legislativ care să permită autorităților depistarea și pedepsirea delincvenţilor care apelează la această metodă pentru a înșela oamenii. “Vreau să adresez un apel colegilor mei ca, dincolo de apartenenţa politică, dincolo de elementele ideologice şi programatice care ne apropie sau ne despart, cred că este esenţial să găsim acele soluţii pe care oamenii le aşteaptă de la noi, astfel încât cei care comit aceste escrocherii de cea mai joasă speţă să poată fi prinşi şi daţi pe mâna legii. Putem îmbunătăţi legislaţia în domeniu şi este de datoria noastră să o facem pentru a-i proteja pe cei vulnerabili. Ca parlamentari, putem contribui la crearea unui cadrul legislativ care să permită instituţiilor abilitate ale statului să acţioneze mai bine în faţa unor asemenea escrocherii. E adevărat că cei mai mulţi dintre bătrânii noştri nu au o viaţă prosperă, dar ţine de noi să le asigurăm măcar o viaţă mai liniştită, protejându-i de născocirile unor minţi diabolice”, a susţinut deputatul social-democrat Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.