„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on iul. 2, 2013 in Politic | 0 comments

Bun venit Croatia!

„Aderarea Croaţiei la Uniunea Europeană este un subiect de maxim interes pentru partenerii din Uniune, este un eveniment deosebit atât pentru Croaţia cât şi pentru România ca stat membru cu drepturi depline al UE” declară Ana Birchall.

 „Croaţia a terminat cu succes procesul de aderare la Uniunea Europeană. Începând cu anul 2003 când a aplicat pentru statutul de membru al UE, continuând cu anul 2005 când au demarat negocierile de aderare şi până pe data de 1 iulie 2013, când Croaţia a devenit stat membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, tânărul stat balcanic a înregistrat progrese constante în dezvoltarea şi consolidarea sa economică, în lupta împotriva corupţiei şi în modernizarea per ansamblu a structurii şi funcţionării instituţiilor sale” este de părere Ana Birchall.

„Salut intrarea Croaţiei în familia Europeană. Îi urez succes în continuarea proceselor de integrare, în combaterea cu fermitate a corupţiei şi, de asemenea, în demararea eficientă a proceselor de absorbţie a fondurilor europene nerambursabile. Toate aceste procese necesită un efort susţinut din partea Croaţiei şi drumul nu este sub nici o formă unul facil ” subliniază Ana Birchall.

„Eu sunt de părere că aderarea Croaţiei trebuie să ne facă optimişti că vom beneficia de sprijinul unui nou partener pentru atingerea obiectivului nostru de aderare la spaţiul de securitate Schengen” mai declară Ana Birchall în calitatea sa de membru al Comisiei speciale a Camerei Deputaților și a Senatului pentru aderarea României la Spațiul Schengen.

„Aşteptările noastre de la preşedenţia lituaniană a Uniunii Europene în contextul extinderii Uniunii cu un nou membru, vizează sprijinirea drumului european al Republicii Moldova. Aderarea Croaţiei la UE ne dă încredere că procesul de extindere a Uniunii va continua şi că progresele înregistrate de Republica Moldova vor fi contabilizate pentru marcarea clară a parcursului pro-european al vecinilor noştri de peste Prut„  susţine Ana Birchall.

„De asemenea mă aştept ca noua preşedenţie lituaniană a UE să fie un factor de continuitate pentru programele demarate de conducerea irlandeză a Uniunii. În special vreau să pun accent pe necesitatea continuării măsurilor pentru combaterea şomajului, mai ales pentru şomajul în rândul tinerilor, prin stimularea creării de locuri de muncă și prin implementarea de programe pentru spriinirea tinerilor în parcursul acestora educaţional şi profesional. Sunt sigură că implementarea Garanţiei Europene pentru Tineri, iniţiativă a Socialiştilor Europeni va fi continuată şi în perioada preşedenţiei lituaniene a UE” a încheiat deputatul PSD Ana Birchall.  

Echipa A.B.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.