„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on dec. 4, 2013 in Politic | 0 comments

Buget 2014

Am votat astăzi în Parlament pentru adoptarea bugetului României pe anul 2014. Dezbaterile au luat sfârşit după două săptămâni de procedură parlamentară, timp în care atât comisiile de specialitate cât şi comisiile reunite de buget, finanţe şi bănci au conceput raportul final care s-a votat astăzi în Plenul Parlamentului.

România ar putea avea, începând de la 1 ianuarie, un buget bazat pe creştere sustenabilă, pe investiţii şi dezvoltare care ţine cont în acelaşi timp de nevoile categoriilor socio-profesionale care au fost nedreptăţite de guvernările precedente. Fiecare clipă care trece de la sesizarea Administraţiei  Prezidenţiale şi până la promulgarea bugetului este o clipă în care creşterile de venit prevăzute de Guvern pentru medici, profesori, pensionari, bugetari şi persoane cu venit minim trebuie să mai aştepte.

Îmi pare rău să văd ca ambiţiile mici ale preşedintelui Băsescu pun pe pauză implementarea unor măsuri de care ar beneficia atât de mulţi români. Preşedintele îşi neglijează până în ultima clipă atât atribuţiile constituționale cât şi rolul de mediator pe care demnitatea funcţiei îl cere.

Bugetul se poate întoarce în Parlament în termen de 20 de zile începând de astăzi. Să sperăm că cererea de reexaminare a preşedintelui va fi înaintată Parlamentului înainte de sărbători, astfel încât bugetul să intre în vigoare începând cu data de 1 ianuarie, cum de altfel prevede şi legea.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.