„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on mai 26, 2016 in Comunicate, Economic, Politic | 0 comments

Bârlădenii trebuie să cunoască stadiul real al proiectului centurii ocolitoare a orașului lor și cine s-a luptat cu adevărat pentru ca acesta să devină realitate

Ana_Birchall_deputat

Ana Birchall (PSD): Bârlădenii trebuie să cunoască stadiul real al proiectului centurii ocolitoare a orașului lor și cine s-a luptat cu adevărat pentru ca acesta să devină realitate

DECLARAȚIE DE PRESĂ

În ultimele interpelări adresate Ministerului Transporturilor (înregistrată în data de 21.04.2016) și către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) (înregistrată pe 13.05.2016), deputatul PSD Ana Birchall a solicitat comunicarea termenelor precise în ceea ce privește demararea lucrărilor la centura ocolitoare a municipiului Bârlad, în contextul în care amendamentul depus împreună cu deputatul Adrian Solomon în Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților în ședința din 14 decembrie 2015 asigură finanțarea pentru demararea proiectului. Acest amendament, printre puținele adoptate de către comisie și plenul camerelor prin Legea bugetului de stat pe anul 2016, a vizat introducerea centurii Bârladului în Master Planul General de Transport și în bugetarea obiectivului de investiţii pentru anul 2016, plus introducerea creditelor de angajament necesare contractării lucrării.

În ultimele răspunsuri primite de la cele două instituții interpelate se confirmă faptul că proiectul pentru realizarea centurii ocolitoare a municipiului Bârlad este inclus în Strategia de Implementare a Master Planului General de Transport și că, în prezent, sunt în plină desfășurare etapele de revizuire a documentației tehnico-economice pentru scoaterea la licitație a execuției lucrării: „Promisiunea pe care eu și domnul Adrian Solomon am făcut-o bârlădenilor cu privire la centura ocolitoarea a acestui frumos oraș a fost îndeplinită. Prin amendamentul nostru de la Comisia pentru buget am reușit să introducem acest proiect vital pentru bârlădeni în Master Planul General de Transport în primul exercițiu financiar (2016-2020). Suma alocată asigură bugetarea tuturor etapelor preliminare necesare demarării lucrărilor, care vor putea începe imediat ce Ministerul Transporturilor finalizează documentația pentru lansarea procedurii de achiziție publică. Acest proiect atât de aşteptat şi vital pentru bârlădeni, nu mai trebuie amânat nicio secundă, ci trebuie să devină o realitate în regim de urgenţă. Dacă noi cei care îi reprezentăm pe oamenii din Bârlad ne-am ținut de cuvânt și am făcut tot ce depinde de noi pentru acest proiect vital, mă aștept ca și Guvernul tehnocrat să nu mai tergiverseze lucrurile și să demareze în cel mai scurt timp execuția centurii ocolitoare”, a declarat Ana Birchall.

„Aceste răspunsuri de la instituțiile interpelate dovedesc și confirmă că toate demersurile legale întreprinse de Adrian Solomon și de mine au inclus în Master Planul de Transport acest obiectiv de investiții deosebit de important pentru dezvoltarea Bârladului și a județului Vaslui. Bârlădenii trebuie să cunoască stadiul real al proiectului centurii ocolitoare a orașului lor și cine s-a luptat cu adevărat pentru ca acesta să devină realitate. Orice alte comentarii rămân la stadiul de declarații fără acoperire în realitate”, a susținut deputatul PSD Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.