„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on sept. 28, 2010 in Politic | 6 comments

„Autonomia Mare” a unui accident din PE

Tokes recidiveaza. Chiar nu il poate pune nimeni la punct pe baiatul asta?

Modul iresponsabil cu care actualii conducatori ai Romaniei trateaza aceasta problema este mai mult decat ingrijorator. Oare ce spun europarlamentarii PDL, de exemplu, cu sprijinul carora un asemenea personaj a ajuns vicepresedinte PE? Avem de-a face cu un exemplu clar de atac la siguranta nationala….este cumva pe agenda anuntatei sedinte CSAT? Cred ca stiti raspunsul.

P.S. Sunt convinsa ca cititorii acestui blog inteleg exact mesajul meu de ingrijorare fata de perpetuarea unor practici care pur si simplu nu fac bine societatii romanesti. Separatismul este un atac la interesul national al Romaniei iar domnul Tökes trebuie sa reprezinte, nu-i asa, interesul Ro in PE!

6 Comments

 1. Cu cât lumea promovează aceste idei, cu atât sunt mai puternice conflictele.

 2. ana birchall, ce face tokes este sa fie purtatorul de cuvint al extremistilor din har-cov si nu vad ce alt mesaj ar putea transmite. dar, cu tot respectul, cred ca nu intelegi ce e aia PE……

  parlamentarii PE nu reprezinta in nici un fel tara de unde provin. ue nu este imperiu iar tarile ue sint suverane.

  parlamentarii ue reprezinta pe cetatenii care i-au votat si ei trebuie sa apere interesele cetatenilor chiar contra guvernului propriei tari….

  PE nu da legi, nu poate da legi iar hotaririle PE sint doar directive fara caracter politic si care nu au nici o putere daca parlamentele nationale sau guvernele tarilor suverane nu dau hotariri executive….parlamentul european este doar un for in care se discuta problemele cetatenilor, probleme care sint cam aceleasi in orice tara…

  revenind la tokes, el nu face decit sa reprezinte pe cetatenii care l-au votat. faptul ca el poate determina actiuni care pot interfera cu structura de drept din tara este alta problema (si ce problema….).

 3. Dezaprob autonomia pe criterii etnice!
  O sustin insa pe aceea pe criterii lingvistice! Avem nevoie de o Romanie a noastra a tuturor, deschisa spre lume si mai ales spre Ungaria – legatura RO cu lumea dezvoltata!
  Maghiarii au nevoie de 3 tipuri de autonomii dupa parerea mea:
  – una neteritoriala, dupa modelul comunitatilor si regiunilor belgiene
  – una in Tinutul Secuiesc, teritoriala
  – altele in jurul localitatilor vorbitoare de maghiara(SM,BH,..)

  Singura solutie pt a le inchide gura ungurilor in privinta alaturarii la Ungaria e sa-i facem sa se simta in RO la ei acasa! Faptul ca tanjesc dupa originea lor etnica nu arata decat ca lucrurule nu stau deloc bine in RO.
  Kelemen a spus-o f frumos: „Nu e momentul”
  Finut si diplomat, cum ne-a obisnuit!
  E o pb de CSAT, corect!
  In tzara sunt 90% romani si 10% maghiari ca sa simplificam lucrurile…pai nu ar fi normal ca in cazul ideal al unor relatii perfect dinamice intre cele 2 comunitati, 90% din maghiari sa stie romaneste si 10% din romani sa stie maghiara…. stiu 2 mil de romani maghiara conversational?! Hai, nu suntem pe cazul ideal… dar 1 mil?! Iata problema!

 4. Ovidiu, sper ca ai glumit in ceea ce ai scris, dar nu cred. In cazul in care ai vorbit serios sa inteleg ca esti ungur? Daca nu esti, e foarte grav ca un roman sa scrie un asemenea comentariu .Sper ca tara asta sa nu ajunga sa fie condusa de oameni care ar avea asemenea solutii in cap . Mai bine ai citi mai atent carti ref ocupatia hortista.IP iti spune ceva?

  • Diana,
   Ma bucur ca ai reactionat sincer la ce am scris. Din pacate asta e opinia celor mai multi etnici romani.
   Nu stiu insa ce relevanta are ocupatia hortista aici. Cumva incerci s-o legitimezi pe cea romaneasca?!
   Pt ca romanii sunt majoritari tb sa fie atenti ca nu cumva minoritatile sa se simta defavorizate: de ex ei pot fi deranjati si de numele statului – Romania.
   Tie ti-ar fi placut sa inveti acasa franceza de ex, dar limba oficiala a tarii in care loc sa fie doar germana si tzara sa se numeasca Germania!?
   Nu am nimic impotriva numelui de „Romania” atata timp cat simbolizeaza un popor ce a luptat pt libertatea sa si a altora. Dar in momentul in care incearca sa asimileze sau sa impuna romanismul si altor culturi, nu face decat sa imite imperiile care candva i-au luat libertatea.
   Romania e ceva mult mai profund decat un teritoriu, dar a disparut de mult..probabil de cand romanii au inceput la randul lor sa supuna pe altii?! pe tzigani de ex..
   Sunt tzigan ungur, e bine?! 😉

  • PS Tb sa mentionez ca ambii parinti naturiali sunt romani si altii in afara de ei n-am avut. Nu stiu insa cum naiba am iesit eu tzigan ungur…sau de ce atunci cand vad vreun amarat ma identific cu el. Unii spun ca e o boala 🙂

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.