„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on mai 12, 2016 in Politic | 0 comments

Astăzi a avut loc ceremonia de certificare a capacităţii operaţionale a sistemului de apărare antirachetă „Aegis Ashore” (AAMDS) amplasat în baza de la Deveselu, moment ce marchează activarea efectivă a acestuia.

La jumătate de an de la finalizarea lucrărilor şi operaţionalizarea sistemului de la Deveselu, una dintre cele mai importante baze americane din Europa devine activă, transmiţând un semnal puternic din partea României şi a aliaţilor noştri cu privire la capacităţile noastre de apărare în cazul unor atacuri cu rachete cu rază mică şi medie de acţiune, precum şi la importanţa pe care regiunea noastră o are în actualul context de securitate.

Într-un context regional complicat, activarea scutului anti-rachetă de la Deveselu confirmă și întărește rolul de factor de stabilitate economic și politic al României, precum și potențialul enorm pe care-l avem, ca stat democratic și european. Realizarea acestui proiect esenţial în cadrul infrastructurii de securitate a NATO este o nouă dovadă a consolidării relațiilor cu cel mai important prieten și partener strategic al României, Statele Unite ale Americii.

Deveselu

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.