„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on nov. 7, 2014 in Politic | 0 comments

Articol PSnews.ro: Te-ai săturat de scandal și mizerii politice? Vino să votezi un președinte care va uni România după 10 ani de dezbinare!

Între cele două tururi ale alegerilor pentru Președinția României este bine să reflectăm la drumul pe care se îndreaptă țara noastră și oamenii ei. De la ce premise plecăm: Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC, a obţinut 40,44% din voturile românilor , în timp ce Klaus Iohannis numai 30,37%. În cursă au rămas cei doi candidați, fiecare cu planurile sale pentru România, fiecare cu modelul său de a face politică și de a îi reprezenta pe români.

Pentru Victor Ponta au votat 3.836.093 de alegători, iar pentru Klaus Iohannis 2.881.406. Dincolo de aceste cifre se află români cu vise, speranțe și idealuri. Așa sunt și oamenii minunați pe care i-am întâlnit în campania electorală de până acum. Victor Ponta a obținut cele mai multe voturi tocmai pentru că reprezintă un alt model de președinte decât modelul Băsescu continuat de Iohannis. Victor Ponta a fost votat de români pentru că și-a respectat promisiunile și a reparat nedreptățile făcute de regimul Băsescu-Boc, spre exemplu: a întregit și mărit pensiile, a reîntregit salariile, a majorat alocația pentru copiii proveniți din familiile nevoiașe, a luat măsurile economice necesare pentru a asigura creștere economică an de an, a redus CAS, a demonstrat că e un model de președinte care își iubește poporul și îi unește pe români în jurul lui.

Sunt mândră de vasluienii de pe Valea Tutovei, din colegiul meu Zorleni, pentru încrederea și votul acordate lui Victor Ponta, arătând astfel că niciodată nu s-au lăsat păcăliți de continuatorii lui Băsescu, domnul Iohannis și echipa sa.

Pentru noi cei de la PSD-PC-UNPR, pentru domnul Ponta, pentru viitorul președinte este important fiecare vot și fiecare român merită respectat. Cred că după 10 ani de ură, de dezbinare, 10 ani în care societatea românească a fost obosită de scandal a venit vremea să avem un președinte care să unească românii, să iubească România și să-i respecte pe români.Nu înțeleg de ce domnul Iohannis nu îi respectă pe români și fuge de dezbaterile televizate cu Victor Ponta dovedind lașitate, insultându-i inclusiv pe jurnaliștii acestor televiziuni. Niciodată un candidat de locul II, până la Iohannis, nu a fugit de dezbateri. Iohannis fuge de dezbateri tocmai pentru că este gol de conținut, nu are un proiect de țară coerent și nu vrea să ofere răspunsurile așteptate de români la întrebările sensibile.

Începând cu 16 noiembrie avem nevoie de un președinte care să reprezinte interesul național cu cinste, cu respect, cu mândrie și demnitate. România este numită pe drept cuvânt Grădina Maicii Domnului și de aceea avem nevoie de un președinte care să unească, nu să dezbine. Dacă pentru ACL, pentru domnul Iohannis un vot nu este important, pentru noi fiecare vot, fiecare român care ne acordă încrederea și speranța ne onorează.

Rezultatul obținut în primul tur ne onorează, ne responsabilizează și ne încurajează. Mulțumim fiecărui român pentru fiecare vot pe care l-am primit. Este adevărat că diferența de 10 procente este cea mai mare diferență dintre doi candidați în ultimii 10 ani de zile. Dar nu cifrele sunt cele mai importante în acest moment. Ce ne propunem noi? Același lucru pe care l-am făcut și până acum: să mergem în fața românilor, să le spunem că Victor Ponta vrea să fie președintele care să unească România și românii, un președinte care să reprezinte cu demnitate, mândrie și respect instituția prezidențială, interesul national, un președinte care să valorifice potențialul economic pe care îl are România și care să întărească poziția României ca factor generator de stabilitate și securitate în regiunea noastră, ca partener de nădejde pentru aliații noștri.

Articolul poate fi accesat aici.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.