„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on oct. 14, 2019 in Comunicate, Economic, Politic, Social | 0 comments

Ana Birchall: Informatizarea instanțelor și dotarea cu echipamente IT de ultimă generație reprezintă unul dintre obiectivele cele mai importante ale mandatului meu la Ministerul Justiției, pentru realizarea unui act de justiție performant

INFORMARE DE PRESĂ

Ministerul Justiției desfășoară în această perioadă cel mai amplu și complex proces de informatizare a instanțelor. Achiziția vizează dotarea cu echipamente informatice (stații de lucru, software și scannere corespunzătoare) pentru tot personalul instanțelor din România – judecători și personal auxiliar, iar valoarea totală a contractului este de 46.387.830 lei.

„Informatizarea instanțelor și dotarea cu echipamente IT de ultimă generație reprezintă unul dintre obiectivele cele mai importante ale mandatului meu la Ministerul Justiției. În aprilie, când am venit la minister, am constatat că acest proiect era blocat din lipsă de finanțare, nefiind alocate sumele necesare în bugetul pe anul 2019. Printr-un efort comun, prin Hotărârea nr. 699/2019 din 17 septembrie 2019, alături de colegii din guvern, am reușit să asigurăm finanțarea integrală, astfel încât procesul de informatizare să fie realizat până la finalul acestui an. De această investiție vor beneficia instanțele, judecători și personal auxiliar de specialitate, potrivit unui grafic stabilit clar între Ministerul Justiției și furnizori, astfel încât ultima livrare și instalare a echipamentelor va avea loc în data de 5 decembrie 2019. Informatizarea instanțelor de judecată este parte a unui proiect mai amplu promovat de Ministerul Justiției pentru a asigura infrastructura și logistica necesare unui act de justiție de calitate. În această perioadă, sub coordonarea ministrului, la Ministerul Justiției se desfășoară o analiză privind necesarul infrastructurii tuturor instanțelor pentru a fi identificate soluțiile cele mai potrivite, obiectivul fiind acela de a nu mai exista instanțe de judecată fără încălzire sau cu o infrastructură precară. Este un efort foarte mare, dar așa cum am găsit soluțiile pentru informatizare, vom găsi și pentru problemele de infrastructură cu care se confruntă instanțele de mulți ani de zile” a precizat ministrul justiției, Ana Birchall.

Contractul prevede livrarea a 6.986 de computere (inclusiv licențele software) și a 976 de scannere. Până la acest moment au fost livrate 1.263 de computer și 144 de scannere pentru trei Curți de Apel și parțial către Ministerul Justiției, urmând ca până la 5 decembrie să fie livrate restul de 5.723 de computere și 832 de scannere pentru celelalte 12 Curți de Apel.

Totodată, investițiile în informatizarea instanțelor sunt în concordanță cu angajamentele asumate în programul de guvernare referitoare la asigurarea resurselor materiale necesare unui cât mai bun acces la justiție.

Informarea de presă pe pagina Ministerului Justiției: http://www.just.ro/ana-birchall-informatizarea-instantelor-si-dotarea-cu-echipamente-it-de-ultima-generatie-reprezinta-unul-dintre-obiectivele-cele-mai-importante-ale-mandatului-meu-la-ministerul-justitiei-pentru-real/

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.