Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 1, 2017 in Comunicate, Economic, Politic

Ana Birchall: Așa cum am promis bârlădenilor în aprilie, centura Bârladului a intrat în licitație

 

 Informații din documentația de atribuire publicată în SEAP

Ana Birchall: Așa cum am promis bârlădenilor în aprilie, centura Bârladului a intrat în licitație

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Luni, 31 iulie, Ministerul Transporturilor a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) documentația pentru lucrările la centura ocolitoare a Municipiului Bârlad. Ana Birchall, deputat de Vaslui, a salutat demararea procedurii de licitație care oferă posibilitatea încheierii unui contract de proiectare și execuție pentru centura ocolitoare a Municipiului Bârlad la sfârșitul acestui an. Prin scoaterea la licitație a pachetului comun (proiectare și execuție), se vor scurta termenele în vederea începerii efective a lucrărilor la centura Bârladului.

“Prin publicarea în SEAP a documentației necesare pentru centura ocolitoare a Municipiului Bârlad se împlinește încă o promisiune pe care am făcut-o bârlădenilor în aprilie. Știu foarte bine că bârlădenii au așteptat prea mult pentru ca acest obiectiv de importanță majoră să fie demarat. În pofida acțiunilor, a demersurilor legale personale și a eforturilor autorităților județene, începerea lucrărilor la centura Bârladului a fost în mod constant amânată de către fostul Executiv. În calitate de parlamentar de Vaslui, m-am luptat pentru acest obiectiv și am reușit cuprinderea în buget a amendamentului care asigura finanțarea necesară începerii lucrărilor la centura Bârladului. Deși toate condițiile erau îndeplinite, anul trecut a fost unul pierdut din cauza tergiversărilor foștilor guvernanți. Prin scoaterea la licitație a pachetului comun (proiectare și execuție) cred că se accelerează procesul de realizare a acestui obiectiv vital pentru bârlădeni, astfel încât la sfârșitul acestui an să se poată semna contractul cu firma câștigătoare”, a declarat deputatul PSD de Vaslui Ana Birchall.

De-a lungul timpului deputatul PSD a făcut nenumărate demersuri pe lângă autorități pentru ca proiectul centurii ocolitoare a Bârladului să prindă contur, însă procesul a fost îngreunat și întârziat foarte mult de neimplicarea fostului Guvern: “După amendamentul pe care l-am depus și care a fost adoptat în Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților în decembrie 2015, cu susținerea colegelor și colegilor parlamentari de Vaslui, amendament care asigură finanțarea demarării etapelor necesare pentru a ajunge la licitație și execuție, am încercat să mențin în atenția autorităților această lucrare de importanță maximă pentru bârlădeni. Din toate răspunsurile pe care le-am primit la întrebările și interpelările adresate anul trecut Ministerului Transporturilor, Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Ministerului Finanțelor Publice și Companiei Naționale de Investiții a rezultat că Executivul nu a reușit să realizeze pașii legali necesari, astfel încât să se organizeze licitația și toate celelalte etape premergătoare fără de care lucrările de execuție nu puteau începe. Prin pasul făcut de Ministerul Transporturilor, visul bârlădenilor de a avea o centură ocolitoare este tot mai aproape”, a mai susținut Ana Birchall..

În calitate de deputat de Vaslui, Ana Birchall a ținut să puncteze că efortul personal, dublat de sprijinul autorităților centrale și județene, a contribuit la intrarea în linie dreaptă pentru începerea efectivă a lucrărilor la centura Bârladului spre finalul acestui an: “Bârlădenii sunt îndreptățiți să beneficieze de o centură ocolitoare la standarde europene, care va aduce nu numai oportunități de dezvoltare economică, dar va pune totodată capăt calvarului pe care locuitorii Bârladului erau nevoiți să-l îndure. Mă refer aici la traficul greu, ce are ca efect direct deteriorarea caselor din zonă. Prin introducerea în SEAP a documentației necesare pentru acest obiectiv suntem mai aproape de a duce la îndeplinire una dintre promisiunile pe care ni le-am asumat în fața românilor, în general, și a bârlădenilor, în particular”.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. De ce n-as investi in Romania…? « Motanul Incaltat - […] nu cumva etatismul inteles in felul acesta nu poate cumva sa ne conduca spre o situatie mai rea. De…
  2. Asa nu vor ajunge banii niciodata… « Motanul Incaltat - […] Daca efectele negative de care vorbeam mai sus vor izbucni la anul, nu este exclus sa vedem atunci cautarea…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.