„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on iun. 16, 2016 in Politic, Social | 0 comments

Am votat proiectul de lege care prevede extinderea ordinului de protecție în afara granițelor României

AB-deputat2

În ședința Camerei Deputaților din această săptămână am votat alături de colegele și colegii mei deputați un proiect de lege foarte important care prevede extinderea în afara granițelor României a unui ordin de protecție emis de o instanță de judecată de pe teritoriul țării noastre.

Proiectul vine să întărească prevederile Directivei Europene 2011/99/UE și reprezintă încă o prevedere majoră de protecție pentru cei care pot fi destinatarii unei agresiuni sau violențe de orice fel.

În calitate de parlamentar de referință al legislativului român la Consiliul Europei pentru problema eliminării violenței împotriva femeilor și fiind implicată activ în semnarea și ratificarea de către România a Convenției de la Istanbul consider că prin votul din plenul Camerei Deputaților am mai făcut un pas semnificativ pentru întărirea legislativă a prevederilor acestui document important pentru lupta împotriva violenței de orice fel. Este important ca victimele acestui flagel să poată apela la un ordin de restricție respectat și aplicat cu rigoare, așa cum prevede Convenția, dar este de asemenea esențial ca acesta să producă efecte juridice și la nivelul celorlalte state europene.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.