„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on oct. 1, 2018 in Cultural, Personal | 0 comments

Acoperamântul Maicii Domnului

Sărbătoarea de astăzi este numită ”Acoperământul Maicii Domnului” și amintește de un eveniment petrecut în secolul al X-lea, mai exact în anul 911, în Biserica ”Panaghia” din Vlaherne (astăzi în Istanbul).

Mulțimea de creștini se afla la rugăciune, în timpul unei privegheri de toată noaptea, când, în jurul orei 4 dimineața, Maica Domnului, însoțită de Sf. Ioan Botezătorul și Sf. Ioan Evanghelistul, dar și de alți sfinți plăcuți lui Dumnezeu, intră în mijlocul bisericii și se roagă cu lacrimi fierbinți pentru întreaga cetate, care era în acele momente asediată de păgâni. Sf. Andrei cel nebun pentru Hristos și ucenicul sau Epifanie sunt martorii acestei minuni și relatează cum Maica Domnului și-a scos acoperamântul său și i-a acoperit pe toți cei prezenți, simbolizând astfel dragostea sa sfântă și purtarea de grijă față de toți cei care cred și se roagă Fiului său.

Sărbătoarea aceasta ne arată că toți cei care sunt în nevoi, necazuri, supărări sau boli pot apela nemijlocit la ajutorul Maicii Domnului, iar ea nu va întârzia să le fie aproape, să-i sprijine și să-i ocrotească pe toți aceia care vor cere ajutorul celei care ”este mai cinstită decât heruvimii și mai mărită fără de asemanare decât serafimii”.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.