„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on sept. 8, 2018 in Cultural, International, Personal, Profesional, Social | 0 comments

8 septembrie – Ziua Internaţională a Alfabetizării

Logo-ul Zilei Internaționale a Alfabetizării 2018

În fiecare an, pe 8 septembrie, este aniversată Ziua Internaţională a Alfabetizării , sub egida UNESCO. Scopul principal al marcării acestei zile este promovarea alfabetizării ca soluţie optimă pentru îmbunătăţirea nivelului de trai. Tema din acest an este “Alfabetizarea și dezvoltarea aptitudinilor”. Astfel, Ziua Internațională a Alfabetizării din 2018 explorează și evidențiază abordări integrate care pot sprijini simultan dezvoltarea alfabetizării și a competențelor, pentru a îmbunătăți în cele din urmă viața și munca oamenilor și pentru a contribui la societăți echitabile și durabile.

În ciuda progreselor înregistrate în ultimul timp, încă există în lume cel puţin 750 de milioane de adulţi şi 264 de milioane de copii care nu au posibilitatea de a urma cursurile unei şcoli, cărora le lipsesc cunoştinţe minime de alfabetizare. Datele europene arată că România se află pe primul loc în topul analfabetismului din UE, în condiţiile în care cei mai mulţi părinţi decid să îşi retragă copii de la şcoală. 6% din populaţia ţării noastre este analfabetă, iar mai mult de 250.000 de români nu ştiu nici măcar să se semneze.

Sunt statistici îngrijorătoare şi este momentul să tragem un semnal de alarmă pentru a îmbunătăţi aceste cifre şi a oferi generaţiilor următoare un viitor prosper, aici, în România. În calitate de deputat, am investit mult timp şi energie în proiecte educaţionale pentru tineret şi mă bucur că cele iniţiate au avut un real succes şi au adus sprijin tinerilor care doresc să urmeze cursurile unei şcoli. Să continuăm să investim în educaţie, pentru că este o investiţie din care poţi doar câştiga, iar educaţia este cea mai bună zestre pe care o putem lăsa copiilor noştri.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.