„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on mai 8, 2018 in Personal, Politic, Social | 1 comment

8 mai – Ziua națională a egalității de șanse între femei și bărbăți

Pentru mine, data de 8 mai are o semnificație aparte. Este ziua națională dedicată egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, principiu pentru care m-am bătut ca parlamentar și pe care l-am susținut prin proiecte legislative. Legea egalității de şanse care prevede, printre altele, plată egală pentru muncă similară, sau ratificarea de către România a Convenției de la Istanbul, instrument care condamnă orice formă de violență psihică, fizică, economică asupra femeilor, reprezintă două instrumente foarte importante în lupta împotriva discriminării.

Sunt mândră să pot spune că am contribuit la realizarea acestor proiecte şi că, prin ele am reuşit să îmbunătăţim semnificativ cadrul de politici sociale din România.

Astăzi, cu prilejul Zilei egalităţii de şanse, ar fi bine să ne reamintim că, deşi suntem diferiţi unii faţă de alţii atunci când venim pe această lume, beneficiem de aceleaşi drepturi şi trebuie să onorăm aceleaşi responsabilităţi.

1 Comment

 1. Buna ziua dna ministru,

  cum am putea reaprinde spiritul intreprinzator in populatia Romaniei? Regimul communist a suprimat orice initiativa de afacere si pe oricine care a demonstrat o calitate de lider. Poporul e intr-o situatie de neputinta invatata, termenul in engleza fiind, asa cum probabil stiti, „Learned Helplessness”. Probabil ca este nevoie pentru asta de o terapie nationala generalizata.

  Am o anumita idee simpla, daca sunteti interesata, o idee care nu costa bani (de fapt costul se plateste deja de cativa ani). Probabil o sa creeze niste valuri initial dar rezultatul o sa fie bun. Cum as putea comunica cu dvs inafara de modalitatea acesta?

  Nu stiu ce viziuni politice aveti, e posibil ca avem puncte de vedere diferite, dar asta nu e important acum. Deocamdata exista lucruri mult mai importante de rezolvat care transcend opiniile politice asa ca, daca ne pasa de oamenii din Romania si de viitorul lor, trebuie sa luam niste masuri.

  Emailul de mai jos este valid si sper ca dvs sau cineva din cabinetul dvs sa-mi raspunda.

  Va multumesc cu anticipatie

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.