„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on ian. 27, 2020 in Personal | 0 comments

75 de ani de la eliberarea lagărului de exterminare Auschwitz

Astăzi, 27 ianuarie 2020, se împlinesc 75 de ani de la eliberarea lagărului de exterminare Auschwitz de către Armata Roșie. La inițiativa Adunării Generale a ONU, în fiecare an, pe 27 ianuarie, comunitatea internațională îi comemorează pe cei care și-au pierdut viața într-unul dintre cele mai atroce episoade din istoria umanității. Holocaustul a fost dovada vie că inimaginabilul poate deveni o realitate de coșmar și că natura umană poate fi capabilă de cele mai abominabile atrocități.

Astfel, Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului trebuie să sădească în inimile tuturor un moment de reculegere pentru moartea celor 6 milioane de evrei, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Este de datoria noastră, a tuturor, să reflectăm asupra acestui moment pentru a ne asigura că astfel de fapte abominabile nu se vor mai repeta și pentru a ne înțelege mai bine misiunea ce ne revine astăzi, într-o lume a libertății, a civilizației și a bunei conviețuiri.

Din păcate, ura antisemitică rămâne larg răspândită, potrivit raportelor Agenției pentru Drepturi Fundamentale privind antisemitismul.
Respectul față de drepturile omului, toleranța și solidaritatea sunt soluții la îndemână fiecăruia dintre noi pentru combaterea antisemitismului.
În astfel de momente, al căror rol este acela de a nu uita niciodată ororile săvârșite în cel de-al Doilea Război Mondial, doresc să îmi exprim întreaga compasiune şi solidaritate faţă de poporul evreu şi faţă de cei care au avut de suferit în urma unui astfel de eveniment înfiorător, ce a lăsat răni adânci în sufletele şi conştiinţa evreilor de pretutindeni.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.