„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on dec. 11, 2019 in Personal | 0 comments

73 de ani de la înființarea UNICEF

Astăzi, 11 decembrie, se împlinesc 73 de ani de la înființarea Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii – UNICEF. Înființat după Al Doilea Război Mondial, scopul inițial al UNICEF a fost acela de a furniza ajutoare de urgență copiilor afectați de consecințele dramatice ale conflagrației.
În prezent, UNICEF activează în 190 de țări și teritorii, iar proiectele derulate vizează respectarea drepturilor copiilor de pretutindeni. UNICEF are misiunea de a se asigura că fiecare copil poate să aibă o viaţă decentă și acces la educaţie, protecţie şi incluziune socială.

De-a lungul timpului, am avut onoarea să colaborez cu echipa UNICEF în SUA si România, ultima data fiind în perioada președinției României la Consiliul Uniunii Europene, când a fost adoptată Declarația de la București, un document menit să susțină participarea copiilor în procesele decizionale care îi privesc, deoarece, când vorbim despre viitorul Europei, dreptul la participare al copiilor trebuie să devină o prioritate şi o realitate.

Protecția copilului este un domeniu deosebit de important, iar progresele înregistrate în ultimele decenii în țara noastră pentru asigurarea drepturilor copiilor se datorează și sprijinului primit de România din partea UNICEF.

In aceasta zi speciala vreau sa transmit actualului director, Pieter Bult, echipei UNICEF în România mulțumiri pentru activitatea minunată și prolifică pe care o desfășoară pentru apărarea și promovarea drepturilor copiilor.

Este o placere si o bucurie sa colaborez cu voi! Cu siguranta viata copiilor, si din Romania si din alte colturi ale lumii, este mai frumoasa, mai sigura, mai bogata și datorita UNICEF!

Mai jos o selectie de fotografii de la diverse activitati UNICEF, inclusiv maratonul la care a alergat Andrutu!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.