„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on dec. 11, 2017 in Cultural, Profesional | 0 comments

71 de ani de la înfiinţarea UNICEF

Pe 11 decembrie 1946, într-un moment în care copiii din întreaga lume se confruntau cu foametea şi bolile rămase în urma celui de-al Doilea Război Mondial, Organizaţia Naţiunilor Unite a decis să înfiinţeze Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) cu scopul de a furniza ajutoare de urgență, constând în alimente, haine și produse medicale.

71 de ani mai târziu, UNICEF continuă să lucreze pentru ca drepturile copiilor să fie respectate şi pentru ca fiecare copil să poată beneficia la o viaţă decentă, educaţie, protecţie şi incluziune socială, precum şi de posibilitatea de a-şi urma visele în căutarea fericirii.

Fiind aleasă de două ori deputat în județul Vaslui, cunosc din păcate foarte bine problemele pe care le generează sărăcia în rândul copiilor. De aceea, mulţumesc încă o dată echipei UNICEF România pentru munca lor şi ajutorul oferit în promovarea de programe sociale care să aducă un crâmpei de bucurie şi să ofere şansa celor mici ca să crească şi să se dezvolte în condiţii normale, într-o societate în care drepturile lor sunt respectate.

În acest sens, doresc să amintesc două programe foarte dragi sufletului meu, pentru realizarea cărora m-am bătut foarte mult şi anume „Fiecare copil în grădiniţă” sau dotarea cu microbuze a comunităţilor locale, în special cele din colegiul meu, pentru a ajuta copiii de pe Valea Tutovei să ajungă la școală în condiții civilizate și sigure.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.