„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on oct. 5, 2018 in Cultural, International, Personal, Social | 0 comments

5 octombrie – Ziua internațională a profesorilor

Începând cu anul 1994, la inițiativa UNESCO, pe 5 octombrie este marcată Ziua internațională a profesorilor, în scopul promovării meritelor cadrelor didactice şi a contribuţiei aduse de profesori în procesul educaţional, la nivel mondial.

Tema din acest an a Zilei internaționale a profesorilor este „Dreptul la educație înseamnă dreptul la un profesor calificat” și a fost aleasă pentru a reaminti comunității globale că dreptul la educație nu poate fi obținut fără profesori calificați.

Sărbătorim în această zi pe toţi dascălii plini de har şi de vocaţie pentru o misiune nobilă, care cu răbdare şi talent sădesc în sufletele tinere setea de cunoaştere, dragostea pentru frumos şi dorinţa de autodepăşire permanentă.

Avem datoria să le mulţumim dascălilor pentru perseverenţa lor, pentru dedicaţia cu care ghidează drumul copiilor către lumina cunoaşterii, pentru abilitatea de a face minţile copiilor să depăşească graniţele impuse de paginile cărţilor, pentru tandreţea cu care scot la lumină acele resurse nebănuite din interiorul fiecăruia.

Investiţia în învăţători şi profesori este o investiţie în educaţia copiilor noştri, iar educaţia este piatra de temelie pe care ne clădim prezentul, dar mai ales viitorul. Le doresc tuturor dascălilor mult succes și multă putere de muncă în formarea tinerelor generații.

La mulţi ani tuturor profesorilor minunaţi din România și din toată lumea, care prin talent şi dăruire plamădesc sufletele tinere ale copiilor noştri!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.