„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on iul. 4, 2019 in Cultural, International, Politic, Social | 0 comments

4 iulie – Ziua Naţională a Statelor Unite ale Americii

Astăzi, cetăţenii americani de pretutindeni sărbătoresc Ziua Naţională a Statelor Unite ale Americii, eveniment care marchează, în acest an, împlinirea a 243 de ani de la adoptarea Declaraţiei de Independenţă din 1776, un text ale cărui idei sunt universal valabile și la fel de actuale pentru orice stat democratic.

Pentru România, Statele Unite ale Americii sunt cel mai important partener strategic, fiind singura relaţie bilaterală cu statutul de pilon de politică externă, o recunoaștere a rolului crucial al SUA în asigurarea securităţii şi modernizării României.

Personal, am avut şansa să îmi petrec câţiva ani din viaţă în Statele Unite Americii, unde am studiat la Yale Law School şi mi-am început cariera în avocatură, fiind alături de poporul american, atât în momente fericite, cât și în momente mai dureroase din istoria Statelor Unite ale Americii. În toată această perioadă, am avut şansa să cunosc spiritul american şi valorile democratice care îl definesc şi care străbat istoria Statelor Unite.

Astăzi, valorile promovate de Statele Unite ale Americii şi de poporul american constituie un exemplu de ataşament faţă de libertate şi democraţie, un model pentru civilizaţia occidentală şi pentru întreaga lume şi un reper pentru evoluţia democraţiei din România.

La mulţi ani, Statele Unite ale Americii! 

Happy 4th of July!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.